Zondag Derde Divisie: Plichtmatig Quick onderuit tegen gretiger Hoogland

De laatste loodjes van het seizoen zijn aangebroken en dit is ook het moment dat door sommige ploegen nog veel op het spel staat. Bij de gastheren was dit zeker het geval, maar de Haantjes spelen al weken vrijuit, aangezien alleen theoretisch nog een periode gepakt kan worden.

Tekst: Marcel de Kler

Al snel werd duidelijk dat de Haantjes het spel mochten maken en de gastheren met name loerden op de counter. Het leverde een optisch overwicht op, maar echte kansen bleven uit. Wel enkele goede acties, maar de laatste bal of schot was steeds net niet overtuigend genoeg.

Raak

Na een dik kwartier spelen was het uit het niets opeens wel raak, maar dan voor de gastheren. Achterin was de Quick-defensie even niet scherp genoeg bij een voorzet, die bij de eerste paal binnengekopt werd voor de 1-0. Hierna kregen beide ploegen wel een paar mogelijkheden, maar waren beide doelmannen scherp en eindigde een kopbal van Kai van Hese (foto) op de lat.

Paal

Tot de rust kreeg Hoogland nog enkele kansen, maar die speelde het zwak uit. Na een niet echt hoogstaande eerste helft werd de thee dus met een 1-0 tussenstand genuttigd. Een stand waar de Haantjes nog genoeg aan konden doen en dit bleek ook meteen na de rust. Meteen waren er enkele goede kansen, maar Marc Boshoff en Nabil Haddadi zagen hun schoten gekraakt worden, terwijl Rachid Bouyaouzan de buitenkant van de paal vond uit een lastige hoek.

Counter

Na een sterke start was het na 52 minuten spelen raak. Andermaal door Hoogland, dat een counter feilloos tot de 2-0 promoveerde. Enkele vrije trappen van Quick waren hierna nog wel gevaarlijk, maar niet doeltreffend. Dat waren de gastheren na een uur spelen wel weer. Een Hoogland-speler werd onhandig onderuitgehaald binnen de beruchte lijnen en de logische strafschop verzilverd: 3-0.

In het resterende half uur wilde Quick nog wel een beter resultaat neerzetten, maar het oogde allemaal net te plichtmatig en met iets te weinig overtuiging. Frank van de Heiden en de ingevallen Lennaert Massar hadden nog wel mogelijkheden, maar ze konden de Hoogland-doelman niet verschalken. Of de aanvallen werden vroegtijdig afgebroken door het hechte collectief van Hoogland, dat vol passie speelde voor lijfsbehoud.

Hoogendorp

Uiteindelijk veranderde niets meer aan de stand en werden de Haantjes door de Haagse interim-trainer van Hoogland, Rick Hoogendorp, naar huis gestuurd met een 3-0 nederlaag. Het gaf de Hooglanders weer hoop op rechtstreekse handhaving, terwijl voor de Haantjes het seizoen als een nachtkaars dreigt uit te gaan. Zondag is de laatste thuiswedstrijd tegen Hercules, dat in deze knotsgekke divisie alsnog voor het kampioenschap speelt. Bij voorbaat al een interessant affiche.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder