Warming-up zondag Hoofdklasse: RKAVV speelt derby bij TAC’90

Scoren was een probleem voor RKAVV, maar na acht doelpunten in de laatste twee wedstrijden lijkt dit te zijn opgelost. Donderdag tegen vv Emmen scoorde centrumspits Remco Overdevest drie keer en werd gekozen tot man of the match. Zondag in de derby tegen TAC’90 worden van beide teams weer veel doelpunten verwacht.

Tekst: Pieter Donath

Op sportpark De Verlichting zou een doelpuntenfestijn kunnen ontstaan. TAC’90 won op Hemelvaartsdag in Groningen zeer knap en enigszins verrassend van het hooggeplaatste Be Quick 1887. De 1-3 winst was de vierde overwinning op rij voor de Hagenaars. Liefst twaalf keer werd gescoord.

Stagiair

RKAVV won dezelfde dag voor de tweede keer op rij met 4-2. Op eigen veld was het te sterk voor vv Emmen, dat door de nederlaag dieper in de degradatieproblemen werd gedrukt. Bij RKAVV werd de coaching niet gedaan door trainer Maurizio Ceccucci (foto) maar door stagiair Jeffrey Frijters, trainer van SVC’08. Hij deed examen voor het UEFA A diploma.

Stand

RKAVV en TAC’90 zijn beide al vier wedstrijden ongeslagen en willen het seizoen goed afsluiten. RKAVV heeft veertien punten meer verzameld, maar gezien de huidige goede vorm van beide teams is de kans op winst fifty-fifty. Wel won RKAVV op 20 februari jl. de thuiswedstrijd met 2-1.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder