Warming-up Jack’s League: John Blok: ,,Seizoen in stijl afsluiten”

Scheveningen pakte in de laatste twee duels vier punten. Vorig weekend de volle buit thuis tegen HHC Hardenberg en afgelopen donderdag een gelijkspel bij Spakenburg. Zaterdag komt op Kozakken Boys om 15.30 uur op bezoek op Houtrust. Die ploeg heeft de punten onderin nog hard nodig.

Tekst: Ton Beije

Trainer John Blok (foto) over het duel van Hemelvaartsdag tegen Spakenburg uit: ,,Een punt uit bij Spakenburg is zeker niet slecht, maar gezien de eerste helft hadden we meer uit de wedstrijd moeten halen. We speelden echt prima positiespel, waren rustig en zorgvuldig aan de bal. Helaas maakten we het verschil niet omdat we net niet nauwkeurig genoeg waren in de laatste fase. De tweede helft was meer gelijkwaardig, zeker ook omdat er een flinke tegenwind opstak. Ondanks een tegengoal raakten we niet van slag en zijn rustig blijven zoeken naar onze kansen. De gelijkmaker was dan ook zeer verdiend en geeft eigenlijk ook de verhouding wel goed weer. Doordat we met veel ruimte in de rug moesten gaan spelen kreeg Spakenburg de tweede helft ook twee prima mogelijkheden om de wedstrijd te beslissen. Mooi om te zien dat de ploeg zo gegroeid is dat we delen van de wedstrijd de baas waren in Spakenburg en die gasten eigenlijk niet tevreden zijn met een punt uit bij Spakenburg.”

Kort op elkaar weer twee duels. Zijn alle spelers goed uit het duel tegen Spakenburg gekomen? Blok: ,,Dat moeten we nog even afwachten. Gisteren zijn er al wat jongens met kleine pijntjes begonnen dus we moeten kijken of het verstandig om die te laten starten. Dat is geen probleem, want één van onze grootste krachten van dit seizoen is dat het niveauverschil tussen veel spelers niet groot is en iedereen dit ook van elkaar accepteert.”

Kozakken Boys komt op bezoek en die ploeg staat dit seizoen lager dan gebruikelijk. Heeft Blok daar een verklaring voor? Hij: ,,Daar waag ik me niet aan, omdat ik ze alleen in de uitwedstrijd en op tv heb gezien. Kozakken Boys heeft gewoon een prima selectie. In Werkendam hadden wij het in ieder geval enorm lastig. Het geeft maar weer eens aan hoe sterk de ploegen in de Tweede Divisie zijn. Dat maakt het alleen maar mooier dat wij volgend jaar ook weer op dit niveau mogen acteren.”

De laatste twee duels heeft Kozakken Boys het weer niet slecht gedaan. Bij Rijnsburgse Boys (1-1) en 2-0 thuis gewonnen van Quick Boys. Blok:,,Dat klopt, en daarvoor winst bij HFC en gelijk bij De Treffers. Zoals ik al aangaf heeft Kozakken Boys gewoon een prima ploeg met ook veel routine, loopvermogen en fysieke kracht.”

Kozakken Boys moet nog aan de bak, je kunt dus een gemotiveerde tegenstander verwachten. Blok: ,,Dat zeker, Kozakken Boys vecht morgen voor de laatste kans. Al zijn ze wel afhankelijk van wat er bij IJsselmeervogels gebeurt. Ook al zo’n grootmacht die nog niet helemaal veilig is. Hopelijk zijn we morgen niet al te vermoeid meer en zijn we in staat om een leuke pot op de mat te leggen. We zullen er in ieder geval alles aan doen om onze trouwe supporters nog iets te bieden en het succesvolle seizoen thuis in stijl af te sluiten.”

© Haaglanden Voetbal

Lees verder