Zaterdag 1A: Onmachtig Voorschoten’97 verliest van kampioen WV-HEDW

Winnen van kampioen WV-HEDW was leuk geweest, maar Voorschoten’97 lijkt haar energie te sparen voor de naderende nacompetitie. Op sportpark Adegeest verloren de groen-gelen met 0-2. Volgende week wacht het laatste competitieduel bij sv Honselersdijk.

Tekst: Hans Kulk

Geef Nick Poot (foto) en consorten maar eens ongelijk. Volle bak tegen kampioen WV-HEDW of de krachten sparen voor de nacompetitie voor promotie naar de Hoofdklasse. Die keuze is snel gemaakt. Voorschoten’97 was zaterdagmiddag onmachtig tegen de terechte kampioen uit Amsterdam: 0-2. Veertien punten voorsprong op nummer twee sv Nootdorp en maar liefst negentien op de Voorschotenaren.

Enthousiast

Normaliter wordt er op het Twitter-account van de groen-gelen enthousiast verslag gedaan van de duels van de eersteklasser, maar zij zagen zaterdagmiddag weinig spannends op sportpark Adegeest. Wat zij wél zagen was dat Kick van Aelst, namens de bezoekers, in de 40e minuut een strafschop benutte (0-1), in de 77e minuut gevolgd door de 0-2 van Tim Correia.

Toetje

Het was voor de thuisclub de tweede nederlaag op rij, maar niemand bij de Voorschotenaren zal daar minder van slapen. Trainer Nick Poot weet namelijk dat er wat leuks te wachten staat. Het toetje van een succesvol seizoen, de nacompetitie.

Volgende week wacht nog het slotduel van de competitie tegen Honselersdijk. Een ‘moetje’, maar het is niet anders. Daarna kan Voorschoten’97 echt aan de bak om promotie naar de Hoofdklasse te gaan realiseren. Want dit Voorschoten kan echt wel beter dan het de afgelopen twee duels heeft laten zien. Wellicht straks niet alleen groen-geel in de Eredivisie, maar óók in de hoofdklasse van het zaterdagvoetbal.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder