Zaterdag 1A: Forum Sport wint nipt uit bij Valken‘68

|

De wedstrijd tussen Valken’68 en Forum Sport was niet meer belangrijk voor promotie of degradatie. Beide ploegen stonden bij aanvang al op een veilige plek in de ranglijst. Het werd dan ook een gezapige wedstrijd met zo nu en dan een opleving.

Tekst: Jean Nederlof

In de vijfde minuut kwam Forum Sport op voorsprong. De hoekschop van Haitam el Marid werd zodanig met het hoofd verlengd door Edoardo Saurwalt (foto) dat rechterspits Marc du Chatinier de bal nog net binnen kon binnenschieten: 0-1.

Vanaf dat moment een gelijk opgaande wedstrijd zonder veel kansen. Pas na dik een half uur spelen was er weer een opvallende actie. Rechterspits Huig van Duijn van Valken’68 schoot de bal hard en laag op spits Joshua Cooper, die met een simpele voetbeweging Forum Sport-doelman Mir Osman Ali kansloos liet. De bal vloog onhoudbaar in de rechterkruising: 1-1.

Kansrijk

Na de rust een wat sterker Forum Sport. In de 68e minuut een spectaculaire actie van rechtervleugelverdediger Martijn Brummer. Na een dubbele één-twee kwam hij kansrijk voor het doel van Valken’68. De afronding was echter niet doeltreffend.

Tien minuten later was het wel raak. Een goede voorzet van Pjer Bom bereikte Haitam el Marid, die hard binnenschoot achter Valken’68 doelman Joris van Harmelen: 1-2. Alweer zijn twaalfde doelpunt van dit seizoen. Na deze tweede treffer van Forum Sport was het elftal nog dicht bij een derde doelpunt. Mike de Graaf (kopbal) en Marc du Chatinier (schot) misten de precisie in de afronding.

Muur

Valken’68 kreeg vlak voor tijd nog een goede mogelijkheid bij een indirecte vrije trap binnen de zestienmeter. De muur van Forum Sport stond een treffer in de weg. Al met al een verdiende 1-2 overwinning voor Forum Sport.

Zaterdag de laatste competitiewedstrijden van dit seizoen voor beide elftallen. Valken’68 uit tegen kampioen WV-HEDW en Forum Sport thuis tegen Argon. De uitwedstrijd bij Argon werd bij een 1-1 stand gestaakt door een ernstige blessure van een Argon-verdediger. De resterende 24 minuten werden later uitgespeeld waarbij Forum Sport door de scheidrechter zwaar werd benadeeld en daardoor met 2-1 verloor. Forum Sport krijgt de mogelijkheid voor haar sportieve revanche……

© Haaglanden Voetbal

 

Lees verder