Haaglanden Voetbal lanceert: Dag van het Zaterdagvoetbal jaren 70-80

Op vrijdag 1 juli aanstaande vindt een bijzondere voetbalreünie plaats. Op het complex van DUNO aan de Mgr. Nolenslaan worden Haagse clubs verwacht die in de unieke jaren ’70 en ’80 elke zaterdag voor spektakel zorgden.

Destijds vonden er wekelijks vele derby’s plaats, waar veel publiek op af kwam en waarover nog altijd wordt gesproken. ,,Het was een idee van Jacob Brik, destijds vele jaren trainer van SVPTT,” zegt Chris Willemsen, één van de initiatiefnemers van dit bijzondere gebeuren, ,,en we waren er meteen enthousiast over. Zoveel mogelijk voetballers uit die glorietijden van het Haags KNVB-zaterdagvoetbal bij elkaar brengen, een geweldig plan!”

Olympische gedachte

,,We voetballen een klein toernooitje en gaan daarna met elkaar ouwe koeien uit de sloot halen, uiteraard met de nodige hapjes en drankjes,” aldus Willemsen, ,,en wat dat voetballen betreft: met spelers die geboren zijn vóór 1960. Met de Olympische gedachte: deelnemen is belangrijker dan winnen. Wie komt voetballen met dezelfde felheid als in de jaren ’70 en ’80 kan beter thuisblijven. We spelen op kwartveldjes met kleine doeltjes, zeven tegen zeven, zonder keeper, volgens de regels van walking football. Slidings, tackles en zelfs sprintjes zijn verboden. Er komen ook geen scheidsrechters aan te pas; die hebben we – in tegenstelling tot vroeger toen het er regelmatig nogal stevig aan toe ging – niet nodig. Het moet een dag worden van gezelligheid, elkaar na al die jaren weer eens zien en begrijpen dat we op onze leeftijd de honderd meter niet meer binnen de twaalf seconden hoeven af te leggen.”

Nieuws

Binnenkort op deze website meer nieuws over de Dag van het Zaterdagvoetbal jaren 70-80, dat ondersteund wordt door Haaglanden Voetbal. Met diverse clubs is contact of wordt dezer dagen contact opgenomen. Clubs kunnen ook zelf voor informatie mailen naar willemsen.chris@ziggo.nl.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder