Vredenburch heeft met Arman Koswal ervaren verzorger in huis

Bij Vredenburch is sinds de aanvang van dit seizoen Armand Koswal (foto) werkzaam als verzorger van de zaterdagselectie. Koswal is geen onbekende naam in het voetbalwereldje. Armand is de oom van Mario, Carlos en Leo Koswal.

In Arman Koswal heeft de Rijswijkse club een man binnengehaald met een schat aan ervaring, zowel op het gebied van sportverzorging als op medisch vlak. ,,Vanaf 28 juli 2020 ben ik toevallig verbonden geraakt bij Vredenburch. Dit alles nadat ik een oriënterend gesprek had met Michel Deekman”, laat hij zelf weten op de site van de club.

Koswal is opgeleid in het Bronovo Ziekenhuis en werkte er achtereenvolgens op de afdelingen Orthopedie, KNO, Cardiologie, Urologie en de EHBO. Tijdens zijn dienstplicht was hij werkzaam bij de Militaire Geneeskundige Dienst van de Koninklijke Luchtmacht op de Vliegbasis Deelen bij Arnhem, de Koninklijke Kaderschool Luchtmacht en bij de Luchtmacht Elektronische Technische School te Schaarsbergen.

Vervolg loopbaan

,,Na het verlaten van de gezondheidszorg begon ik aan een veel belovende juridische carrière. Ik ben gemeenteraadslid geweest in Zoetermeer. Na deze periode studeerde ik Nederlands Recht aan de Leidse Universiteit. In 2013 behaalde ik aan de Hoge School Utrecht mijn onderwijsbevoegdheid. Na mijn vervroegde pensionering bij de gemeente Den Haag werk ik thans op afroep als freelance docent Recht in de vakken Strafrecht en Strafvordering op MBO- en HBO-niveau, maar voornamelijk in het schriftelijk onderwijs en wel voor de terugkomdagen”, laat Koswal nog weten.

Voetballer

Arman Koswal was als voetballer actief bij GSC (,,toen aan de Erasmusweg”), CWP, DUNO en HPSV. Verzorger/sportmasseur was hij eerder bij de A1 van LENS, het voormalige FC Kranenburg, sv Kijkduin (,,toen aan de Machiel Vrijenhoeklaan”) en HPSV. Hij heeft inmiddels zijn draai gevonden bij Vredenburch: ,,Ik heb het tot nu toe reuze naar mijn zin bij deze club en hoop er een aantal jaren te mogen vertoeven.”

© Haaglanden Voetbal

Lees verder