Zaterdag 1A: Forum Sport wint laatste competitieduel tegen Argon

Forum Sport sloot de competitie ook af tegen de ploeg uit Mijdrecht waar in de uitwedstrijd (in 2 sessies) met 2-1 van werd verloren. Trainer Dennis den Turk (foto) zat voor de laatste keer op de bank en moest vanwege afwezigheid van spelers en blessures opnieuw improviseren.

Tekst: Jean Nederlof

Eigenlijk een beeld van het hele seizoen, waardoor er vaak een beroep gedaan moest worden op jonge talenten uit de O23 en de JO19.

Het werd een wedstrijd met veel slordigheden aan beide kanten. De verdedigers maakten vaak onnodige fouten en dat werd afgestraft. In de achtste minuut verkeerd – koppend – uitverdedigen door de Forum Sport-defensie en Siep Keulemans van Argon was er als de kippen bij om doelman Justin van Look te passeren: 0-1. Twee minuten later kwam Forum Sport langszij. Een pass van Edoardo Saurwalt bereikte de 18-jarige Sven Koppenol, die beheerst binnenschoot achter doelman Kris van Rijn: 1-1.

Voorsprong

Nadat Sven Beek Argon opnieuw op voorsprong had gezet in de dertiende minuut, bleef het ruim een kwartier heen en weer voetballen zonder doelpunten. Toch kwam Forum Sport nog voor rust op 3-2 door doelpunten van Marc du Chatinier, na goed voorbereidend werk van Haitam el Marid en een assist van Edoardo Saurwalt (2-2), die vlak daarna een voorzet van aanvoerder Mike de Graaf kon intikken. Forum Sport kon de kleedkamer opzoeken voor de rust met een 3-2 voorsprong.

Terugspeelbal

De tweede helft was Forum Sport de betere ploeg. Door doelpunten van Haitam el Marid en opnieuw Sven Koppenol kwam Forum Sport op een 5-2 voorsprong. Door een foute terugspeelbal van Mike de Graaf konden de mannen uit Mijdrecht nog één keer scoren, maar de overwinning van Forum Sport kwam niet meer in gevaar.

Forum Sport eindigde dit seizoen met 37 punten uit 26 wedstrijden op de zevende plaats. Een keurige overwinning als afscheid voor de vertrekkende trainer Dennis den Turk. Hij gaat volgend jaar bij FC Boshuizen aan de slag. Keeper Justin van Look en aanvoerder Mike de Graafs speelden ook hun laatste wedstrijd. Beide spelers vertrekken naar Die Haghe. Reservedoelman Philip Kooper vertrekt naar stadgenoot Wilhelmus. De overige selectiespelers zijn volgend seizoen weer van de partij op voetbalpark ’t Loo.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder