Warming-up zondag Hoofdklasse: Ceccucci: ,,Evenveel verloren als kampioen”

Een leuk ‘toetje’ wacht RKAVV. Komende maandag komt kampioen TOGB uit Berkel en Rodenrijs naar de Kastelenring met ongetwijfeld veel supporters. Enkele spelers spelen hun laatste wedstrijd en na afloop is de eindeseizoens-BBQ. Op voetbalgebied was het voor RKAVV een seizoen van de gemiste kansen.

Tekst: Pieter Donath

Omni-sportvereniging TOGB (Tot Ons Genoegen Berkel) heeft naast voetbal ook handbal, tennis en biljart als afdelingen. Voetballend ging het vooral na de ‘winterstop’ erg goed met vorige week het behaalde kampioenschap. TOGB speelde maar één keer gelijk en verloor zes wedstrijden en dat valt trainer Maurizio Ceccucci (foto) op. Ook RKAVV verloor zes wedstrijden maar eindigt op de zesde plaats.

Gelijke spelen

Het verschil in punten zit dus in de liefst tien gelijke spelen van zijn ploeg. Hij is dus niet tevreden over het bijna afgelopen seizoen. Te vaak werd niet gewonnen na een vaak flitsende beginfase van wedstrijden. Deze ‘fout’ mag komend seizoen niet meer worden gemaakt met een ploeg die grotendeels bij elkaar blijft en meer dan genoeg kwaliteit heeft om mee te doen volgens de website van de club.

Afscheid

Verder wordt vermeld dat afscheid wordt genomen van Joep Roovers (DSO), Hayden Bergen (Forum Sport), Boyd Roodnat en doelman Petter van Pruijssen (Forum Sport). Daarnaast zal RKAVV zich passend versterken, maar de kern zal altijd herkenbaar blijven. De competitie wordt gezellig afgesloten met de Tifosi BBQ van de supportersclub, de loterij van Jelle Abma en de muziek van DJ Jan met oud The Voice-deelnemer Sebastiën van Dorp. Trainer Maurizio Ceccucci blikt terug.

Hoe kijk je terug op de met 2-4 gewonnen wedstrijd tegen TAC’90?

,,Het was een matige wedstrijd, maar wel leuk om te zien dat een aantal jonge gasten zich positief geprofileerd hebben met als uitblinker Luuk Gijsbertsen die twee keer scoort.”

Verwacht je dat kampioen TOGB er een serieuze wedstrijd van maakt?

,,Ja, natuurlijk.”

Hoe kijk je terug op het seizoen?

,,Het was het seizoen van de gemiste kansen. Zowel letterlijk als figuurlijk. We hebben evenveel wedstrijden verloren als de kampioen, maar we speelden te vaak gelijk omdat we de kansen niet benutten. Als er een kans was om met RKAVV een periodetitel te pakken of heel stiekem misschien een kampioenschap dan was dat dit seizoen geweest.”

Welke spelers komen erbij en wie vertrekken of ga je door met eigen jeugdspelers?

,,Hayden Bergen, Boyd Roodnat en Petter van Pruijssen verlaten ons. Daarbij kampt er nog een aantal spelers met ernstige blessures en is het maar de vraag of die komend seizoen voetballen. Wij proberen deze spelers te vervangen door eigen jeugd en momenteel is er een tweetal gesprekken gaande met spelers van buitenaf.”

© Haaglanden Voetbal

Lees verder