Warming-up zondag Hoofdklasse: Steffens: ,,HBS derby tegen Quick teruggeven”

HBS staat momenteel op een derde plaats en gaat de nacompetitie in en hoopt alsnog een plek te veroveren in de Derde Divisie. Maandag kan HBS op eigen kracht zelfs beslag leggen op de tweede plaats, want Hoogeveen – dat één punt meer heeft – komt op bezoek.

Tekst: Ton Beije

HBS deed vorig weekend goede zaken door te winnen bij Alphense Boys. Terugkijken op het seizoen blijft het heel jammer dat de ploeg een uitglijder kende bij kampioen TOGB. Trainer Bas Steffens (foto): ,,Ja, het was een prima overwinning in een lastige uitwedstrijd en zo hebben we op eigen kracht de periodetitel behaald. TOGB is inmiddels alweer verleden tijd. Alle energie gaat nu richting Hoogeveen en de nacompetitie. Vooruit blijven kijken is ons devies aan de spelers.”

Uitdaging

Al heeft HBS de periodetitel binnen en wacht de nacompetitie, er ligt maandag op tweede pinksterdag nog een mooie uitdaging om de tweede plek te pakken als Hoogeveen op bezoek komt. ,,We gaan ons zeker niet sparen. Een normale voorbereiding en de wedstrijd spelen met alle beschikbare spelers in de sterkst mogelijke opstelling, dat gaan we doen. We willen gewoon zoals altijd winnen”, geeft Steffens al aan.

Basis

Hoogeveen is in de Hoofdklasse wel de ploeg die de meeste doelpunten heeft gemaakt dit seizoen. Daar staat tegenover dat HBS de minst gepasseerde verdediging heeft. Steffens weer: ,,Ja, voor beide ploegen mooie statistieken en waarschijnlijk bij beide ook de basis om de nacompetitie mee in te gaan.”

Scherp

HBS moet nog even scherp blijven, promoveren via de nacompetitie, want dat is ook een fraaie prijs. ,,Promotie is natuurlijk een prijs”, weet Steffens. ,,Je bereikt uiteindelijk hetzelfde als de kampioen. Ik ben heel scherp en verwacht van elke speler hetzelfde. Er is nu maar één belang en niks anders. Spelers die vertrekken mogen zich absoluut niet sparen en moeten nu juist laten zien dat ze echt zo goed zijn, zowel binnen als buiten het veld. Jongens die in de wissel beginnen moet er klaar voor zijn en zoals iedereen accepteren, wat ook geldt voor spelers die starten en die niet functioneren die dag op wat voor manier dan ook. Van het positieve uitgaan doen we altijd, maar het is de makkelijkste weg. Vooraf benoemen wat je verwacht van iedereen in welke situatie dan ook, daar gaat het om nu. Het klinkt hard, maar dat is het niet. Gewoon duidelijkheid scheppen voor de komende twee weken. Ik zou het super vinden als ik de spelers en de supporters de Derde Divisie en de derby tegen Quick terug kan geven aankomend seizoen. Dat is mijn motivatie en daar zal ik echt alles voor doen.”

© Haaglanden Voetbal

Lees verder