Warming-up Derde Divisie (zo),  Paul v.d. Zwaan: ,,Was loodzwaar seizoen“

Quick kan terugkijken op een redelijk geslaagd seizoen. Hoog geëindigd in de middenmoot en zowel in de tweede als de derde periode lang meegedaan om de titel. In het begin van het seizoen werd moeizaam gescoord, maar trainer Paul van der Zwaan (foto) zorgde voor de goede sfeer en motivatie.

Tekst: Pieter Donath

Maandag tweede pinksterdag wordt in Oostzaan gespeeld tegen OFC, dat kampioen kan worden. De eerste plaats wordt gedeeld met het Utrechtse Hercules, dat een veel beter doelsaldo heeft. Ook het op de derde plaats staande vv Gemert dat één punt minder heeft, kan de titel nog binnenhalen. Een zeer verassende en spannende ontknoping van het seizoen is aanstaande. Quick kan vrijuit spelen en kan laten zien dat de 0-1 nederlaag van vorige week zondag tegen Hercules onnodig was.

Bedankt

Na afloop werden de stoppende (Kai van Hese, Marc Boshoff en Vincent van Dorp) en de vertrekkende spelers (Sam Zeeman, studie in USA), Jari Puister (VUC), Rick Burgering (Vitesse Delft) en Yusuf Bilen (onbekend) nog toegesproken door voetbalvoorzitter Laurens Braun en bedankt door het trouwe publiek. Voor de laatste keer dit seizoen reageert trainer Paul van der Zwaan op vragen over de gespeelde wedstrijd, de mogelijke kampioenswedstrijd van OFC en de prestaties in het (bijna) afgelopen seizoen.

Hoe kijk je terug op wedstrijd tegen kampioenskandidaat Hercules?

,,Afgelopen zondag hebben we eigenlijk een prima wedstrijd gespeeld. De 0-1 had ook net zo goed andersom kunnen zijn. Dat was lekker na de flater een week daarvoor tegen vv Hoogland.”

Verwacht je dat OFC kampioen wordt of vind je Hercules beter?

,,Wij willen altijd en overal presteren zo ook zondag tegen OFC. De laatste wedstrijd na een loodzwaar seizoen. Nog één keer knallen en dan een verdiende vakantie. Wie er uiteindelijk kampioen wordt interesseert me niet, maar OFC gaat in ieder geval niets cadeau krijgen.”

Hoe kijk je terug op het seizoen?

,,Achteraf hebben we redelijk gepresteerd, maar waar ook achteraf meer in had kunnen zitten. Het is zoals het is en ik ben trots op de mentaliteit en kwaliteit die we hebben laten zien.”

© Haaglanden Voetbal

Lees verder