Graaf Willem II/VAC kijkt terug op geslaagd ‘Gravinnentoernooi’

|

Vorige week vond het Gravinnentoernooi plaats bij voetbalvereniging Graaf Willem II VAC op de Roggewoning in Wassenaar. Traditioneel een sportieve afsluiting van het seizoen voor de meidenleden en een mooie gelegenheid om kennis te maken met de vereniging voor geïnteresseerden.

Foto’s: Arnaud Roelofsz

Er was een zeer hoge opkomst met meer dan negentig deelnemers, waarvan dertig aspirant leden. Na een overweldigende start kon er een goed toernooi gedraaid worden dankzij de geweldige hulp en inzet van vrijwilligers en ouders. Het fantastische weer droeg bij aan de gezellige sfeer.

Voor de bovenbouw waren er vijf teams en ging de strijd redelijk gelijk op. Voor de onderbouw waren er tien landenteams, waarbij de finale extreem spannend was tussen Noorwegen en Spanje en eindigde in een 6-6 gelijkspel. Deze eindstrijd werd becommentarieerd door een 8-jarig meisje, die geen lid was, maar waarschijnlijk een kleindochter van Kees Jansma of Evert ten Napel.

Sudden death

Het toernooi eindigde met een zinderend spannend “sudden death” penaltyschieten, waarbij twee dames het bijzonder lang volhielden. De winnaars en aspirant leden werden na afloop verrast met leuke prijzen gesponsord door Sport 2000 Voorburg en kledingleverancier JAKO.

Bij de foto: Penaltywinnaars van links naar rechts: Ieke de Vries, keepster Nienke Sweers en Sanjana Malahe.

Een brutale kraai had ook een goede dag en het al vliegend voorzien op de Sultana’s van de speelsters op alle velden. Gelukkig was hij daarna voldaan, zodat de taart voor de winnaars en de frietjes na afloop van het toernooi wel door alle deelneemsters zelf genuttigd kon worden.

Er wordt teruggekeken op een geslaagd toernooi en er wordt bij Graaf Willem alweer hard gewerkt aan de start van het nieuwe seizoen.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder