Nacompetitie: HBS start vanavond in Nijmegen tegen sv Orion

Bas Steffens (foto) start vanavond met HBS in de nacompetitie met een uitwedstrijd tegen sv Orion op sportpark Mariënbosch in Nijmegen. De ploeg uit de Hoofdklasse B verzekerde zich op pinkstermaandag van een ticket voor de nacompetitie.

Tekst: Ton Beije

sv Orion, spelend met veel jongens die voorkomen uit de eigen jeugd, won de laatste reguliere competitiewedstrijd eenvoudig in het Limburgse Nuth bij RKSV Minor met 1-4. De ploeg stond bij rust al met 0-2 voor en na de 0-4 liet het de teugels wat vieren en kon Minor de eretreffer scoren: 1-4.

HBS eindigde de competitie in de Hoofdklasse A knap op en tweede plaats achter kampioen TOGB met 58 punten uit 28 duels. De HBS-aanval scoorde 65 maal en de defensie bleek sterk op dreef dit seizoen, want de Kraaien kregen maar 25 treffers tegen.

Vorm

HBS lijkt in vorm de laatste wedstrijden en sloot afgelopen maandag af met een fraaie 3-0 zege op concurrent Hoogeveen, die daarmee naar de derde plaats werd verwezen. Het duel vanavond in Nijmegen vangt aan om 20.00 uur. Zondag vindt om 14.00 uur de return plaats op sportp[ark Craeyenhout.

© Haaglanden Voetbal

 

Lees verder