Warming-up nacompetitie 1e/2e klasse (za): Drie regioclubs gaan voor promotie

Vier clubs uit onze regio strijden voor een ticket in de eerste klasse komend seizoen. Voor de ene club betekent het behoud van de huidige klasse, de ander strijdt voor promotie. Een spannende periode voor diverse clubs, wordt het een vreugdevol einde van het seizoen, of wordt het treurnis.

Tekst: Ton Beije

Die Haghe – FC Aalsmeer

Die Haghe moet via de nacompetitie trachten het vege lijf te redden. Zaterdag krijgt de ploeg van trainer Wim de Jong FC Aalsmeer op bezoek, dat als derde eindigde in de tweede klasse A in district West I. De laatste twee duels was FC Aalsmeer flink op schot. Het won de laatste wedstrijd met 10-2 van het al gedegradeerde FC Almere en bleef de week ervoor met 9-1 baas over Marken.

Aan mentaliteit en vechtlust zal het Die Haghe zaterdag op Ockenburgh niet ontbreken. De eerste klap is een daalder waard, weet ook trainer Wim de Jong.

Papendrecht – Vitesse Delft

Vitesse Delft deed in het begin in de tweede klasse lang mee in de strijd bovenin, maar moest toch al in een vroeg afhaken. UVS pakte de titel en DSO werd tweede. Vitesse Delft heeft echter nog het competitietoetje te goed, het werd derde en pakte daarmee de derde periode. Trainer Ronald Hes en zijn mannen zouden wat graag via deze weg alsnog de eerste klasse willen bereiken.

Zaterdag gaan de Delftenaren, als vervangend periodekampioen, op bezoek in Papendrecht om tegen de club van die naam aan te treden. Papendrecht timmert tegenwoordig op de zaterdag aan de weg, maar was in het verleden een grote naam in de tijd dat het zondagvoetbal ook nog volop floreerde.

Sparta – HVC’10

Het duel tussen de Sparta amateurs en HVC’10 wordt zaterdag niet gespeeld op complex Nieuw-Terbregge, maar op het veld van Steeds Hooger. HVC’10 pakte op de valreep nog een plaats in de nacompetitie. Het nam de eerste periode over van kampioen UVS. De ploeg van trainer Piet Boon (foto) speelde nogal wat wedstrijden met invallers. Net op tijd lijken de belangrijke spelers weer fit voor de nacompetitie. De club uit De Hoek wil graag promoveren naar de eerste klasse, waar het ooit eerder uitkwam en dat niveau toen bereikte met Bert de best als trainer, die nu met DSO in de nacompetitie zit.

DSO – CION

DSO hield de race om de titel met UVS lang vol, maar na het verlies in Leiden, werd de kloof alleen maar groter. Bert de Best kan nu met zijn team alsnog proberen de eerste klasse te bereiken via de nacompetitie. Tegenstander zaterdag op sportpark Bentwoud is CION uit Vlaardingen, waar Hagenaar Ricky van den Bergh de trainer is. CION, dat dit seizoen voor het eerste speelt in de tweede klasse, pakte de tweede periode en eindigde in de reguliere competitie in 2D op een zevende plaats. Dat kan een aardige krachtmeting worden in Zoetermeer.

© Haaglanden Voetbal  

 

Lees verder