Nieuw bestuurslid Tony Melkert: ,,Trots op de stabiliteit van Laakkwartier”

Tony Melkert wordt in het bestuur als penningmeester de opvolger van Theo Linnenbank. De formele aanstelling van de 31-jarige Hagenaar, van beroep Manager Finance bij onderwijsondersteuner Lyceo, is met de goedkeuring van de ALV slechts een kwestie van tijd.

,,We zijn bijzonder blij met de komst van Tony Melkert”, reageert voorzitter Ron Jansen. ,,Een talentvol, bekend en gewaardeerd lid van onze vereniging dat door zijn vak veel ervaring heeft met financiële zaken. Hij is inmiddels een aantal keren bij het bestuur aangeschoven. De komst van Tony is een mooie ‘transfer’ op bestuurlijk vlak.”

Bijdragen

,,Ik heb er veel zin”, reageert Tony Melkert, zelf overigens assistent-trainer bij de Onder 19. Hij is inmiddels ook zes jaar leider. ,,Ik wil graag op deze wijze mijn steentje bijdragen aan het runnen van de club. Laakkwartier heeft een warme plek in mijn hart. In de F-junioren werd ik al lid van deze mooie club. Nadat ik op een bescheiden niveau in de senioren speelde, ben ik bij de Onder-19 als trainer gaan assisteren. Het spreekt me bijzonder aan om met deze talentvolle jongeren actief te zijn.”

Voorbeeldfunctie

Melkert komt weliswaar uit een echte Laakkwartier-familie, maar hij is zelf nu het jongste bestuurslid. ,,Wellicht heb ik hierin een voorbeeldfunctie”, lacht hij. ,,Ik heb respect voor het huidige bestuur. Ze verrichten geweldig werk om de club draaiende te houden. Belangrijkste is dat het plezier voorop staat. Ook in de vrijwillige (bestuurs-)functies. Dan maakt het allemaal niet uit als iets veel tijd en energie kost. Aangezien de saamhorigheid, gezelligheid en gedrevenheid bij Laakkwartier voorop staan, kijk ik uit naar mijn komende bestuursperiode.”

Stuurlui

Tony Melkert behoorde bij de zogenaamde ‘beste stuurlui aan de wal’. Hij wist onder het genot van een drankje met zijn vrienden goed uit te leggen wat er anders zou kunnen. ,,Vooropgesteld, bij iedere vereniging kunnen dingen altijd beter, dus ook bij Laakkwartier. Maar ik wilde niet aan die zijlijn blijven staan. Dat is ook een reden geweest om positief te reageren op de uitnodiging om tot het bestuur toe te treden”, zegt Melkert, die net als veel anderen de ‘social talks’ in het gezellige clubgebouw na afloop van trainingen en wedstrijden enorm mist. ,,Dat Corona……wie had gedacht dat het allemaal zich zo zou gaan ontwikkelen? Veel leden snakken ernaar om elkaar weer te ontmoeten. We kunnen alleen maar hopen dat deze ellende gauw voorbij is.”

Betalingen

Als penningmeester gaat Melkert zich ook bezighouden met de goedkeuring van betalingen. Dit zal wat hem betreft nimmer aan spelers gebeuren. ,,Hier ben ik echt een fel tegenstander van”, reageert hij. ,,Daar gaat een vereniging aan kapot en zorgt voor scheve verhoudingen. Gelukkig is dit ook de visie van het bestuur. Laakkwartier kan ook zonder spelersbetalingen gezonde sportieve ambities hebben, zoals bijvoorbeeld boven in de tweede klasse meedraaien.”

Toekomst

De toekomst van de vereniging ziet hij, ondanks het gebrek aan veel inkomsten door de Corona-crisis, positief tegemoet. ,,De club is in veel opzichten stabiel. Hier mogen we trots op zijn. Ook is de vereniging financieel gezond. Alle respect daarom naar het huidige bestuur en de huidige penningmeester Theo Linnenbank. Kortom, er ligt een goede basis voor de toekomst. Op naar de volgende honderd jaar….”, kijkt Melkert vooruit.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder