Nacompetitie zaterdag 3e/4e klasse: RVC Celeritas wint na knotsgek duel

||||||||||||||||||

In de nacompetitie 3e/4e klasse won vierdeklasser RVC Celeritas in Rijswijk van ’s-Gravendeel. De thuisploeg speelde lang met tien man. Het knotsgekke duel eindigde met negen doelpunten in 5-4.

Tekst: Thomas Hofman           |      Foto’s: Aad van der Knaap

De bezoekers mochten aftrappen. De derdeklasser won zaterdag haar eerste nacompetitiewedstrijd met 1-3 van MSV ’71. RVC Celeritas was met 7-1 te sterk voor FC Vlotbrug in de eerste ronde. De captain van de bezoekers, Youri Ton, probeerde het in de eerste minuut al van afstand, maar de bal ging meters naast het doel.

RVC Celeritas zocht in de beginfase de diepte en daar kwam gelijk de eerste kans en treffer uit. Jergo Leijdekkers maakte de 1-0 na vijf minuten spelen. Op aangeven van de rappe Benjamin Calliste kon de spits simpel binnenschuiven. Twee minuten later kreeg de man van de assist een gele kaart na een stevige tackle. Daarna was het een paar minuten ’s-Gravendeel met het meeste balbezit, maar tot meer dan een matig afstandsschot kwam het niet.

Na twintig minuten veerde de tribune op na een mooie actie van Benjamin Calliste aan de rechterkant, waarmee hij twee man uitspeelde. Het kwam echter niet tot een kans. Vijf minuten later kwam RVC Celeritas-doelman Murat Ozcan wat onzeker uit, waarna hij hands maakte en geel kreeg. De vrije trap werd genomen door Ryan Aarnoudse, die de bal een meter naast de voor ’s-Gravendeel verkeerde kant van de paal schoof. Vlak daarna claimde de thuisploeg een penalty, maar arbiter Obradovic liet doorspelen.

Na een halfuur kreeg RVC Celeritas een hoekschoep. De bal bleef hangen en kwam uiteindelijk tegen de arm van een ‘s-Gravendeelse speler. De scheidsrechter wees resoluut naar de stip. Gio Serbony ging achter de bal staan en stuurde de keeper de verkeerde hoek in: 2-0. Vlak voor rust probeerde RVC Celeritas het nog van afstand via Umit Bektas, maar zijn inzet ging ruim over.

Vijf minuten na rust werd Jergo Leijdekkers vrij voor de keeper gezet. Hij nam de bal aan en had alle tijd om uit te halen, maar maaide half over de bal heen waardoor hij over de achterlijn schoot in plaats van op doel. Twee minuten later werd de spits weer goed aangespeeld, maar hij kon er niet meer uithalen dan een corner die op niets uitliep. Tien minuten na rust ging doelpuntenmaker Leijdekkers eruit voor Appie Tajdirti. RVC Celeritas kreeg steeds meer grip op de wedstrijd en leek er met de overwinning vandoor te gaan tot ergernis van de trainer van de bezoekers, Sander Willemstijn.

Na ruim een uur kreeg Andres Manuela een grote kans na een goede actie van invaller Tajdirti, maar hij schoot de bal net voorlangs. Na 68 minuten probeerde Reinier Toes het maar een keer van afstand voor ‘s Gravendeel. De bal belandde op het dak van het doel. Twee minuten later kwam de thuisploeg twee keer tot een uitgespeelde kans, maar deze werden vakkundig om zeep geholpen door de aanvallers. Het had 3-0 of zelfs 4-0 moeten staan.

Dik een kwartier voor tijd kreeg invaller Tajdirti de bal wat gelukkig mee, waarna hij kon opstomen aan de linkerkant. Zijn inzet was echter makkelijk te redden voor de ’s-Gravendeelse doelman. Een kwartiertje voor tijd kreeg invaller Nicky Kranendonk de bal panklaar voor zijn voeten van Ryan Aarnoudse en bracht ’s-Gravendeel terug in de wedstrijd: 2-1. Daarna was RVC Celeritas het even helemaal kwijt en pakte de doelman zijn tweede gele kaart. Verdediger Joey Klijn trok de handschoenen aan. Hij vergat te duiken bij de penalty van Youri Ton: 2-2. De trainer van de thuisploeg greep na de penalty in en zette een nieuwe speler op doel. Ook ’s-Gravendeel wisselde: Dejan Bislimi ging eraf voor Jorrit van Driel. In de slotfase kreeg Joey Klijn een grote kans toen een rebound opeens voor zijn voeten viel. De keeper kon echter redden.

In de blessuretijd kwam er nog een corner voor RVC Celeritas. Uit de daaropvolgende counter kwam een corner voor de uitploeg. Lorenzo van der Heijden sprong hoog en kopte de 2-3 binnen voor ‘s -Gravendeel. De wedstrijd leek beslist, maar niets was minder waar. De ruimtes werden groter en het onwaarschijnlijke gebeurde. In de absolute slotfase kwam verdediger Klijn nog mee naar voren en maakte hij, op aangeven van aanvoerder Serbony, de gelijkmaker: 3-3 en dus verlengen.

’s-Gravendeel-verdediger Reinier Toes werd gewisseld voor Daan van Son en de verlenging kon beginnen. Jorrit van Driel maakte na zes minuten verlengen de 3-4. Na verkeerd uitverdedigen van de nieuwe RVC Celeritas-doelman nam hij de bal op ruim twintig meter van het doel op zijn pantoffel.

In de honderdste minuut mocht Serbony een vrije trap nemen. Hij deed dit kort op Tajdirti die zijn inzet geblokt zag worden. De hoekschop die hieruit kwam werd niet gevaarlijk. Umit Bektas kreeg in de laatste minuut van de eerste helft van de verlenging een schotkans waar wederom een weinig gevaarlijke corner uit kwam voor de thuisploeg.

In de tweede helft van de verlenging werd er zowaar weer een wereldgoal gemaakt. Joey Klijn nam de bal uit de draai prachtig mee en schoot de bal overtuigend in de verre hoek: 4-4. Tien minuten voor tijd ging Ryan Aarnoudse pijlsnel langs zijn tegenstander en hij had de beslissende treffer op zijn schoen. Hij schoot echter twee meter naast. Twee minuten voor tijd werd de thriller beslist en was er bij het thuisplubliek reden voor een heuse pitch-invasion. Een verdediger van ‘s-Gravendeel wilde namelijk de bal wegwerken, maar raakte de bal totaal verkeerd en schoot de bal stijf in zijn eigen kruising: 5-4.

Na ruim twee uur werd de wedstrijd afgefloten door arbiter Obradovic en was het feest op Sportpark Prinses Irene. RVC Celeritas gaat naar de finale – tegen Excelsior’20 – en blijft dus in de race voor een plek in de derde klasse.