FC Skillz trekt Oussama Bekkaoui als hoofdtrainer aan

FC Skillz stelt met ingang van het nieuwe seizoen de zeer talentvolle Oussama Bekkaoui (foto) aan als hoofdtrainer van FC Skillz 1. Hiermee zet FC Skillz meteen ook de toon en dat is dat de club voor vernieuwing en kwaliteit gaat.

Oussama Bekkaoui staat bekend als een trainer met potentie en is ondanks zijn jonge leeftijd van 25 jaar al ruimschoots ervaren in de Haagse voetballerij. Hij is ook geen onbekende van Skillz. Zo is hij al zes jaar verbonden als techniektrainer van Voetbalschool Skillz, wat maakt dat dit een heel mooie natuurlijke stap is in zijn ontwikkeling.

Furore

Als clubtrainer heeft Oussama Bekkaoui jarenlang furore gemaakt bij DHC als trainer van jeugdteams op divisie niveau. Van daaruit heeft hij afgelopen seizoen de stap gemaakt naar Spartaan’20, waar hij nu de JO18-1 traint, dat ook uitkomt op divisie niveau en waarmee hij op dit moment ongeslagen bovenaan staat. Los van de ervaring met jeugdteams, is Bekkaoui ook bekend in het seniorenvoetbal. Hij is nu al een seizoen assistent-trainer bij de Rotterdamse club COAL, uitkomende in de tweede klasse. Tenslotte is hij eveneens actief voor de KNVB, waar hij scout is voor het KNVB Jeugdplan Nederland en met enige regelmaat op de bank zit als assistent-coach voor de JO15/JO16/JO17-categorie.

Kwaliteit

Terry Konings, voorzitter FC Skillz: ,,Met het aanstellen van Oussama gaat de club voor kwaliteit! Oussama is al zes jaar verbonden geweest aan de voetbalschool van Skillz en weet als geen ander waar Skillz voor staat in zowel voetbalfilosofie als in de waarden van de organisatie en club.”

,,Persoonlijk ken ik Oussama vanuit mijn tijd bij DHC en ken hem als trainer, die een team naar zijn hand kan zetten en waarbij de spelers voor hem door het vuur gaan, ook de wissels. Dit doet hij vanuit structuur en duidelijkheid waarbij ontwikkeling centraal staat. Dat tekent zijn kwaliteit, maar ook gedrevenheid om daarmee alle individuen te willen ontwikkelen. Oussama maakt het verschil door op de details te letten en staat daarbij voor aanvallend voetbal, waarbij durven voetballen en spelers aanvallend ontwikkelen voorop staat. Ik vind Oussama oprecht een hele ‘natuurlijke’ trainer met een zekere X-factor. Wij, als club, zijn er dan ook van overtuigd, dat Oussama de aangewezen trainer is om FC Skillz 1 op de regionale kaart te zetten.”

© Haaglanden Voetbal

Lees verder