Wilhelmus Voetbal Academie en keepersschool Van der Mast gaan samenwerken

Met ingang van het seizoen 2021-2022 zal Rick van der Mast (foto) bij Wilhelmus in dienst treden als hoofdtrainer van de jeugdkeepers in de bovenbouw.

Daarnaast gaan de Wilhelmus Voetbal Academie en keepersschool Rick van der Mast ook een samenwerkingsverband aan. Dit betekent in de praktijk dat de specialisatie trainingen voor keepers op zondag voortaan door de keepersschool van Van der Mast zullen worden verzorgd. Hier wordt al mee gestart in de komende cyclus, die op 16 maart aanstaande aanvangt en waarvoor het nog mogelijk is in te schrijven (je je nog kunt inschrijven (www.keepersschoolvandermast.nl).

Rick van der Mast

De 24-jarige uit Delft afkomstige Van der Mast is geen onbekende binnen Wilhelmus, aangezien hij twee jaar geleden nog onder de lat stond bij de selectie van trainer Oscar Laguna Burgos. In zijn jeugdperiode is hij onder meer uitgekomen voor Feyenoord en Excelsior en tevens meerdere keren geselecteerd voor jeugdselecties van het Nederlands Elftal.

Blessures

Door blessures is er een vroegtijdig einde gekomen aan zijn actieve periode als doelman en heeft hij zich gestort op het trainen van keepers. Van der Mast heeft al zijn keeperstrainers diploma’s behaald en heeft ervaring opgedaan bij onder meer de jeugd van FC Barcelona. Momenteel traint hij ook de jeugdkeepers van ADO Den Haag.

Staf

De keeperstrainers staf van Wilhelmus voor het seizoen 2021-2022 ziet er als volgt uit: Randy Bohlmeijer: coördinator keeperstrainers, Jeroen Smits: hoofdtrainer onderbouw, Pepijn van Beers: assistent-trainer onderbouw, Rick van der Mast: hoofdtrainer bovenbouw, Nigel van Vuure: assistent-trainer bovenbouw en Chiel Lentz: keeperstrainer seniorenselecties.

Peter van der Deijl, Manager Voetbalzaken van de Voorburgse club: ,,Met het samenstellen van deze keeperstrainers staf geeft de Wilhelmus Voetbal Academie het belang aan van het opleiden en begeleiden van alle keepers, van JO8 tot en met de senioren.”

© Haaglanden Voetbal

Lees verder