Leden Duindorp SV gaan tijdens digitale ALV akkoord met aanleg kunstgras

Tijdens de afgelopen donderdag – digitaal – gehouden Algemene Ledenvergadering zijn de leden van Duindorp SV akkoord gegaan met de aanleg van een kunstgrasveld op het sportpark Houtrust. Er waren geen tegenstemmers.

Het bestuur van Duindorp SV zal nu de komende maanden alles in het werk stellen van het goed doorlopen van de diverse subsidieaanvragen en hoopt uiteindelijk op een goede afloop. Voorzitter Arie Verbaan heeft ook uitleg gegeven waarom gekozen is voor de aanleg van kunstgras op het hoofdveld. ,,Er werden te veel trainingen en wedstijden afgelast door de slechte conditie van de velden en met name veld 2. De intensiteit op veld 2 is te hoog. De consequenties zijn daarvan duidelijk. Het is zeer teleurstellend als je leden niet kunnen sporten. Niet kunnen voetballen of trainen het kost de club centjes omdat we geen kantine-inkomsten kunnen genereren, nog afgezien van het feit dat kinderen niet lekker kunnen sporten op de woensdagmiddag en op de zaterdagochtend. Dit is zeer frustrerend.”

Voordelen

Arie Verbaan zet de voordelen voor het kiezen van veld 1 nog eens op een rij. ,,Bij een kunstgrasveld ben je verplicht ledverlichting aan te schaffen (80% subsidie), globale kosten € 40.000. Hiervoor dienen we een eigen bijdrage te doen (Indicatie alleen veld 1). Dit betreft alleen de post LED-verlichting, het kunstgras zelf en toebehoren is een post van hele andere orde, die nu realiseerbaar lijkt door subsidietrajecten. De keuze voor veld 1 betekent direct enorme expansie in de planning voor alle leden omdat er op beide velden veldverlichting is en dus op beide velden getraind en er wedstijden op kunnen worden gespeeld.”

Overkapping

Verbaan verder: ,,De selectie-elftallen van Duindorp SV kunnen gaan trainen en spelen op kunstgras op veld 1. En dat is niet het geval bij de keuze van veld 2, dan creëer je trainen op kunstgras en competitiewedstrijden spelen op natuurgras. Dit is niet aan te bevelen en de achterban deelt onze mening.  Zoals ik al aangaf hebben we niet voor niets een geweldige overkapping gerealiseerd. Horeca (één van de belangrijkste inkomsten van Duindorp SV) kunnen we beter benuttigen op veld 1. Regelmatig zijn er wedstijden doordeweeks. Denk aan de KNVB-bekerwedstrijden en het Haaglanden Voetbal Toernooi. Deze wedstijden kunnen nu op veld 1 worden gespeeld met veldverlichting. Direct gevolg is inkomsten genereren omdat publiek vanuit de kantine of onder de overkapping de wedstrijden kunnen volgen.”

Voor het bestuur wacht nu de zware taak alle subsidies binnen te halen voor de aanleg van het kunstgras. Wat de gehele vereniging zeker ten goede zal komen.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder