Oud-trainer Co de Visser op 77-jarige leeftijd overleden

Op zaterdag 20 februari overleed Co de Visser. Hij was sinds 1990 lid van JAC, tegenwoordig SVC’08 na de fusie met SV’35. Hij was ook trainer bij JAC vanaf 1990-1991 gedurende vier seizoenen. Maar uiteraard was hij trainer bij meerdere clubs.

Na zijn loopbaan als trainer, bleef hij de club op het Oostersportpark trouw en diende de club op diverse fronten, zoals trainer van het tweede en als grensrechter van het eerste elftal. Maar ook na zijn actieve periode bleef Co de Visser de club trouw. Samen met zijn trouwe vriend Jaap Vrolijk was hij, ook na de fusie in 2008, bij praktisch elke wedstrijd van het eerste elftal present.

Enkele jaren geleden werd hij geconfronteerd met een gezondheidsprobleem. Aanvankelijk was dit redelijk onder controle, maar gaandeweg werd het toch gecompliceerder en uiteindelijk resulteerde dit, zelfs voor de vechter die De Visser was, in een strijd tegen een ziekte die niet te winnen viel.

Co de Visser was een zeer positief ingesteld persoon: sympathiek, innemend en opgewekt. Een graag geziene verschijning op de tribune en na afloop in de bestuurskamer bij SVC’08. Met een vooral realistische, onafhankelijke blik op het voetbal, waaraan clubbelangen ondergeschikt waren. Kortom, het glas was bij Co de Visser nooit halfleeg, altijd halfvol.

© Haaglanden Voetbal (met dank aan SVC’08)

Ter nagedachtenis een uitgebreid interview op SVC’08-TV

Lees verder