Vita Lorente (PGS/Vogel): ,,Waarom een vierdeklasser niet naar Gran Canaria?”

|||

De eerste bal voor het nieuwe voetbalseizoen moet nog gaan rollen, maar toch zijn er al clubs die volop bezig zijn geweest met de voorbereidingen op een trainingskamp tijdens de winterstop. Een voorbeeld daarvan is zaterdag vierdeklasser PGS/Vogel. De ploeg gaat naar Gran Canaria.

Tekst: Ton Beije

Trainer Vita Lorente (foto) is daar duidelijk in: ,,Als je besluit om te gaan, moet je dat in mei al regelen. Dan komen de vliegtickets op de markt en zijn ze het goedkoopst. Daarna worden ze alleen maar duurder. Dus hoe langer je wacht, hoe duurder het trainingskamp wordt.”

Het afgelopen seizoen verbleef PGS/Vogel ook in Spanje voor een trainingskamp, toen in Torremolinos. Heeft dat trainingskamp nog bijgedragen een goede prestatie in de tweede helft van het seizoen? Lorente lachend: ,,Nou de eerste seizoenshelft stonden we derde en uiteindelijk zijn we achtste geëindigd. Dus als we daarnaar kijken, dan kunnen we beter naar Texel gaan…..Maar zonder gekheid. We weten waar het vorig seizoen niet goed is gegaan. Dat had niks met het trainingskamp te maken. Want dat was in één woord geweldig! En als je dan ziet dat, ondanks de tegenslagen in de tweede seizoenshelft, er nagenoeg niemand is weggegaan van de vaste groep, dan zegt dat ook wat over de sfeer bij PGS/Vogel.”

Gran Canaria

Het afgelopen seizoen verbleef PGS/Vogel dus in Zuid-Spanje, in Torremolinos, nu gaat de trip nog wat verder, naar Gran Canaria. Vita Lorente licht die keuze toe. ,,Omdat Gran Canaria ons geweldig lijkt. We wilden dit jaar wat nieuws. We hebben meerdere opties naast elkaar gelegd en de spelersgroep laten kiezen. Daar kwam Gran Canaria uit. Geweldig toch!”

Toch is dat wel wat, een vierdeklasser dat een trainingskamp belegt op Gran Canaria! Toch een duurdere onderneming dan bijvoorbeeld Torremolinos. Lorente relativeert dat: ,,Ik heb vijfde, vierde, derde en tweede klasse getraind. Waarom zou een vierdeklasser niet op trainingskamp naar Gran Canaria kunnen? Uiteindelijk voetbal je allemaal voor je plezier en gaat het er vooral om dat je dat bij een club doet, waar dat mogelijk wordt gemaakt. Iedereen weet dat er clubs zijn in de tweede, derde, vierde en ook vijfde klasse, die spelers betalen omdat ze omhoog willen. Uiteindelijk lopen deze spelers een jaar later voor een paar euro weer weg, omdat het niet gezellig is en ze niks met de club hebben.  Of als een sponsor zich terugtrekt, dan is het klaar met de club omdat de clubjongens er dan niet meer zijn. We hebben voorbeelden zat gezien in het verleden.”

,,PGS/Vogel doet het anders”, gaat trainer Lorente verder. ,,Bij ons wordt geen piek betaald en betalen de spelers mee om op trainingskamp te gaan. Maar zijn er amper spelers weg gegaan en juist spelers teruggekomen, omdat ze de gezelligheid van PGS/Vogel misten. Als een klein clubje als PGS/Vogel het dan voor elkaar krijgt om naar Gran Canaria te gaan, is dat toch geweldig.”

Trainingskampen.nl

Ook PGS/Vogel laat de trip volledig verzorger door onze partner Trainingskampen.nl. Vita Lorente legt uit waarom. ,,Carolien heeft dit samen met aanvoerder Danny Plugge  geregeld. Carolien heeft een enorm netwerk. Ik heb me er niet mee bemoeid. Ze hebben alle opties naast elkaar neergelegd en in overleg met de groep voor deze optie gekozen. Onze ervaring met Trainingkampen.nl was prima, dus zal dit zeker hebben meegewogen. Zoals altijd heeft Carolien dit ook weer super geregeld.”

PGS/Vogel verblijft van 13 tot en met 17 januari 2023 op het Spaanse eiland. ,,Een mooie voorbereiding op het tweede deel van het seizoen, waar wij nu al naar uitkijken.”

© Haaglanden Voetbal  

Lees verder