Sarina Wiegman zet kroon op haar werk: tweede Europese titel op rij

||

Sarina Wiegman kan niet meer stuk in Engeland. De geboren Haagse – al jaren woonachtig in Monster – pakte zondagavond met Engeland de Europese titel. Haar tweede op rij, want de laatste titel won Wiegman met de Oranje Leeuwinnen.

Tekst: Ton Beije               |      Foto’s: Orange Pictures

Een kroon op het werk van Sarina Wiegman, ooit met voetballen begonnen bij ESDO bij de jongens en later actief bij de vrouwen van Celeritas en KFC’71. Als coach begonnen bij de ADO Den Haag Vrouwen en na geweldige prestaties met het Nederlands vrouwenteam als coach vastgelegd door de FA, de Engelse Voetbalbond. Met maar één doel: succes binnenhalen! En dat is nu gelukt met de veroveren van de Europese titel.

In de finale bleef Engeland – na verlenging – baas over Duitsland. De druk was hoog want Engeland werd vooraf al gezien als één van de grootste favorieten. Na een goed begin van Engeland, werd Duitsland sterker. Toch opende Engeland de score door een treffer van Ella Toone die de bal na een rush over keepster Merle Froms in het lege doel liet verdwijnen: 1-0.

Duitsland werd weer sterker en maakte via Lina Magull de verdiende gelijkmaker: 1-1. Die stand bleef staan tot het laatste fluitsignaal, dus was – voor een volgepakt Wembley – een verlenging noodzakelijk.

Verlenging

In die verlenging waren de teams aan elkaar gewaagd. Echt grote kansen kwamen er niet, maar in de tweede helft van de verlenging kwam Engeland weer aan de leiding. Uit een hoekschop scoorde Chloe Kelly in twee instanties de winnende treffer: 2-1.

Uiteraard gaan de felicitaties naar regiogenoot Sarina Wiegman!

© Haaglanden Voetbal

 

Lees verder