Verbazing bij trainer Marco Sloos van Forum Sport O23 over KNVB-plannen

De KNVB wil de competitie opstarten voor de teams Onder 23 vanaf 10 April aanstaande. Marco Sloos (foto), trainer Forum Sport Onder 23, snapt niet zoveel van wat de KNVB van plan is. Hij zou ook liever de competitie beëindigen.

Tekst: Alex Pronk

Marco Sloos : ,,Vanaf 17 Maart kunnen wij weer drie keer in de week gaan trainen, waarschijnlijk omdat de avondklok er dan vanaf gaat. Nu gaat dat niet, driemaal in de week, omdat er geen ruimte is omdat alles ingekrompen is door de avondklok.”

Competitievervalsing

,,Normaal trainen wij vanaf 20.00 uur tot 21.30 uur, maar ook dat lukt niet door de avondklok”, gaat Sloos verder. ,,Dan kunnen wij straks drie weken normaal trainen en moeten dan ook zonder oefenwedstrijden gespeeld te hebben de competitie starten. Dan krijg je ook nog eens dat spelers die nog onder de 23 zijn uit eerste elftallen, die dan mee kunnen voetballen, dus krijg je ook nog eens competitievervalsing. Wat willen ze daar nu mee bereiken bij de KNVB vraag ik mij dan af.”

Bekercompetitie

,,Ga gewoon lekker een bekercompetitie in elkaar zetten  met Onder 23-teams uit de regio. Ik hoop echt dat dat gaat gebeuren, want in mijn ogen is dit waanzin wat de KNVB nu wil met de teams van Onder 23.”

© Haaglanden Voetbal

Lees verder