Vierde Divisie (zo): HBS pakt ook in tweede competitieduel volle buit

||||||||||||||||||

Na een spannend duel in Rotterdam bleef HBS ook in de tweede speelronde zonder puntverlies. De Haagse club had haar handen vol aan VOC, maar kwam uiteindelijk toch als overwinnaar uit de strijd.

Tekst en foto’s: Alex Pronk

In de openingsfase zette VOC de bezoekers onder druk, maar dit leverde in het eerste kwartier geen gevaarlijke situaties voor de Haagse defensie op. HBS nam daarna het heft in handen. Tussen de 20e en 26e minuut kregen Ian Baggerman, Levy Berends, Ivan Spijkstra, Brayen Bröcker, Ilias Karlouh en Jedsel Markes behoorlijke kansen, maar de sluitpost van VOC stond steeds weer op zijn plaats.

Zeven minuten voor rust leek HBS op voorsprong te komen. Vanuit een hoekschop kopte Ivan Spijkstra de bal fraai in de touwen, maar assistent-scheidsrechter Alex Jansen maakte een dure fout en vlagde voor buitenspel. Scheidsrechter Rick Sturm nam het signaal over. Twee minuten later was het wel raak voor de Kraaien. Vanaf de linkerkant gaf Brayen Bröcker een voorzet op Jedsel Markes, die met zijn kopbal VOC-doelman Tijs te Duits kansloos liet: 0–1.

In de tweede helft was over het algemeen VOC sterker dan HBS. In de 57e minuut speelde HBS een bal totaal verkeerd terug richting HBS-doelman Delano Kortstam. De uitstekende doelman kon de bal niet onder controle krijgen door een hoge stuit. VOC-spits Bas van der Storm was er als de kippen bij en kon de bal in het lege doel schieten: 1–1.

VOC kreeg daarna veel goede kansen, maar wist die niet te benutten. Als je zelf niet scoort dan doet de tegenstander dat vaak wel.  Na een aantal kleine kansen van Jedsel Markes werd uit het niets invaller Luca van Leeuwen aan de linkerkant gelanceerd. Van Leeuwen stelde daarna Markes vijf minuten voor tijd in staat om van dichtbij snoeihard in te schieten en HBS een 1–2 overwinning te bezorgen.