Quick behoudt status Regionale Jeugdopleiding van KNVB

De Jeugdvoetbal Organisatie (“JVO”) is trots en verheugd om te kunnen mededelen dat Quick wederom heeft voldaan aan de eisen van de status van Regionale Jeugdopleiding (”RJO”) van de KNVB.

Dit driejarige certificaat geldt als een belangrijk kwaliteitskeurmerk voor de jeugdopleiding van de vereniging, omdat Quick hiermee voldoet aan de eisen van het Kwaliteit & Performance Programma Jeugdopleidingen van de KNVB.

Proces

Het opnieuw certificeren was een intensief proces met als eerste stap het aanleveren van een groot aantal beleidsdocumenten, maar ook hoe Quick praktische invulling geeft aan haar visie: een goede (sport)opleiding in een goed nest. Dit werd gevolgd door een bijeenkomst waarop de ontwikkeling van de afgelopen drie jaar is geëvalueerd en de JVO werd beoordeeld op een 65-tal punten.

Inzichtelijk

Het traject van het verlengen van de RJO-status was een uitgelezen manier om de ontwikkeling die de jeugdopleiding van Quick de afgelopen seizoenen heeft doorgemaakt inzichtelijk te maken; bij de meiden, in de breedtesport en bij de selecties. En het betekende tevens een goed meetmoment om te kijken hoe de club er voorstaat met haar jeugdopleiding. Ook het Quick-kamp werd door de KNVB beoordeeld als Good Practice, wat inhoudt dat het een aantoonbare en onderscheidende bijdrage levert; niet alleen aan de beleving van de cultuur van de club, maar ook aan de jeugdopleiding als zodanig.

Het opnieuw certificeren van de RJO-status was voor Quick een lange en drukke periode. Al met al betekent het ook een mooi cadeau voor de 125ste verjaardag van de Haantjes.

© Haaglanden Voetbal  

Lees verder