Derde Divisie | Quick beleeft teleurstellende avond bij DEM

|

Op deze woensdag mocht Quick voor de midweekse speelronde naar Beverwijk om daar tegen DEM te spelen. Beide teams verloren afgelopen zondag en waren dus op zoek naar sportieve revanche. Ondanks dat Quick niet eens slecht speelde, bleek de tegenstander wederom klinischer in de afwerking en keerde de Haagse ploeg zonder punten terug naar de Hofstad.

Tekst: Marcel de Kler

Het begin van de wedstrijd was duidelijk voor de Haantjes. Na een fraaie steekbal kon Lennaert Massar uithalen, maar zag zijn schot naar het DEM-doel verdwijnen. Iets later brak Isaac Dijkhuizen goed door en koos voor eigen succes. De inzet ging voorlangs, waar achteraf breed leggen op de meegelopen Massar een betere keuze was geweest. Nog binnen het kwartier spelen was ook de derde grote kans te noteren voor Quick, maar ditmaal kon DEM-doelman Swen Verswijveren knap redding brengen op een kopbal van Nabil Haddadi. De eerste domper volgde kort hierop. Frank van der Heiden kwam hard in botsing met Twan Verswijveren en moest geblesseerd het veld verlaten.

Druk

De druk van Quick werd hierna iets minder en halverwege het eerste bedrijf was de eerste kans voor de Beverwijkers te noteren. Bilal Zejli kon alleen op doelman Zunderdorp af, maar de Quick-doelman kwam als winnaar uit deze strijd. Quick bleef gevaarlijk en na een half uur spelen schoot Rachid Bouyaouzan een voorzet net over het Beverwijkse doel. Ook de ingevallen Enoch George kon gevaarlijk uithalen, maar zag zijn schot eindigen op de vuisten van de DEM-doelman.

Scherp

Als je dan aan het wachten bent op een doelpunt, valt die vaak aan de andere kant en nu was hier geen uitzondering op. Enkele minuten voor de rust werd de Quick-defensie met een steekbal uiteengereten en kon Timo Wolters de kans wel tot doelpunt promoveren: 1-0. Een zuur moment zo kort voor de rust en dus weer werk aan de winkel voor de technische staf om de ploeg scherp te krijgen voor het tweede bedrijf.

Dreun

Al snel bleek dat dit niet helemaal was gelukt. Binnen de vijf klokrondjes werd er erg slecht uitverdedigd bij Quick en profiteerde Okur Kaya optimaal met een afstandsschot voor de 2-0. Het bleek een enorme dreun te zijn voor de jonge Quickers, want nauwelijks tien minuten later werd geschutter achterin weer maximaal afgestraft door DEM. Ditmaal kon Nigel Daniels vrij uithalen voor de 3-0.

Smaakmaker

De wedstrijd leek hierna dood te bloeden, maar Quick kon het laatste kwartier nog eenmaal de rug rechten en hoopte op een mooi Haags Kwartiertje. Het leidde ook tot een enorme kans voor Rachid Bouyaouzan, maar hij faalde oog in oog met de DEM-doelman. Even later leek dezelfde Bouyaouzan uit een vrije trap wel tot scoren te komen, maar de DEM-goalie wist op de één of andere manier zijn doel toch nog schoon te houden. Het werd sowieso het kwartiertje van de smaakmaker van de Haantjes, want hij wist ook het aluminium te raken met een kopbal uit een hoekschop. In de slotminuut werd invaller Delano Costella onderuit gelopen binnen de beruchte lijnen en kreeg Quick nog een strafschop. Rachid Bouyaouzan (foto) nam plaats achter de bal en schoot in twee instanties de bal tegen de touwen en bepaalde de eindstand zo op 3-1.

Aanknopingspunten

Zo moest Quick andermaal een nederlaag slikken in een wedstrijd waar het zelf de score had moeten openen. Het vertoonde spel was prima en er werden genoeg kansen gecreëerd. Gelukkig wordt er niemand bij Quick onrustig van een haast traditionele zwakke start van de competitie en zijn er genoeg aanknopingspunten voor de volgende wedstrijden. Hier kunnen de Haantjes komende zondag hopelijk mee beginnen, als ze op bezoek gaan in Breda bij het gepromoveerde Baronie.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder