Sportpark Kastelenring zet met ledverlichting stap in duurzame ambitie

Afgelopen maand heeft lichtspecialist LI sports op Sportpark Kastelenring de installatie afgerond van een gloednieuwe ledverlichting. In samenwerking met de Groene Club, een initiatief van de KNVB, heeft Stichting Sportpark Kastelenring besloten om de oude verlichting te vervangen.

Op de negen velden van voetbalverenigingen RKAVV en SEV zijn de 107 oude lichtarmaturen verwijderd en de 71 nieuwe duurzame led-armaturen geïnstalleerd. Met de ledverlichting wordt er niet alleen bespaard op de energiekosten, maar ook op het vastrecht. Op jaarbasis zal naar verwachting een besparing van 22.000 k/Wh worden gerealiseerd.

Duurzamer

Beide clubs hadden al de beschikking over zonnepanelen en ledverlichting in de kantines. Met de nieuwe ledverlichting op de voetbalvelden wordt de accommodatie nog duurzamer. Voor de financiering van dit project is gebruik gemaakt van een subsidieregeling vanuit de gemeente Leidschendam-Voorburg en de BOSA-subsidie, het resterende bedrag is betaald door Stichting Sportpark Kastelenring

Aluminiumranden

Maar er gebeurde meer op het sportpark Kastelenring. De afgelopen weken heeft de gemeente aluminiumranden om de kunstgrasvelden geplaatst. Dit om de rubberkorrels op het veld te houden. Als laatste was deze week het hoofdveld aan de beurt. Hier moesten eerst de reclameborden verwijderd worden. Tevens moesten de metalen profielen waar de borden in zitten aangepast worden. Dit is door SEV en RKAVV gezamenlijk gedaan.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder