Feyenoord licht optie in contract Hagenaar Jordy Wehrmann

Feyenoord heeft de optie van één seizoen in het contract van de in Den Haag geboren Jordy Wehrmann (foto) gelicht. De huidige overeenkomst met de 22-jarige middenvelder loopt tot de zomer van dit jaar. Door de gelichte optie wordt het contract verlengd tot medio 2022.

Wehrmann, als jeugdspeler ooit begonnen bij SVH, speelt momenteel op huurbasis voor het Zwitserse FC Luzern. Na SVH genoot hij zijn opleiding bij de Feyenoord-jeugd. Dit seizoen begon hij in Feyenoord Onder 21, dat door de coronamaatregelen slechts een aantal wedstrijden speelde. Wehrmann sloot vervolgens aan bij de trainingen van het eerste elftal en dat leidde in oktober tot zijn officiële debuut in de hoofdmacht.

Kans

Om de kans op het spelen van meer wedstrijden te vergroten werd hij na de winterstop verhuurd aan FC Luzern, dat uitkomt in de Zwitserse Super League. Jordy Wehrmann kwam in een kleine twee maanden bij de Zwitsers al tot tien duels. ,,We houden de ontwikkeling van Jordy na zijn verhuur goed in de gaten en zijn blij om te zien dat het al zo snel goed uitpakt”, aldus technisch directeur Frank Arnesen op de officiële kanalen van de club. ,,Dat hij nu meters kan maken op het hoogste niveau is goed voor hem en goed voor Feyenoord. Na de zomer kan hij met meer bagage hier bij ons voor zijn kans gaan.”

© Haaglanden Voetbal

(Foto: Orange Pictures)

Lees verder