FC Skillz-jeugdtrainer Suently Alberto opgeroepen voor nationale team van Curaçao

Suently Alberto is onlangs – door coach Guus Hiddink – weer opgeroepen voor het nationale elftal van Curaçao. Hij was geselecteerd voor de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Saint Vincent & Grenadines en Cuba. De oud-speler van PSV keerde na bijna 2,5 jaar weer terug bij het nationale elftal. ,,Dit is na alles wat ik heb meegemaakt, supermooi.”

Suently Alberto maakte na zijn jaren in de jeugd bij Sparta Rotterdam en PSV, in maart 2014 zijn debuut toen hij uitkwam voor Jong PSV. Tegen Heracles Almelo mocht de Curaçaos international, als veelbelovend talent, zijn officiële debuut maken in het eerste van PSV. Later verhuisde de centrale verdediger transfervrij naar NEC Nijmegen en Sparta Rotterdam. Op Het Kasteel werd zijn contract in de zomer van 2020 ontbonden, waarna Alberto zich aansloot bij Excelsior Maasluis, dat uitkomt in de Tweede Divisie.

Verrassing

Suently Alberto traint – los van Excelsior Maasluis – op verschillende plekken om zijn conditie en fysiek op peil te houden. Zo mocht hij laatst bijvoorbeeld op stage bij SS Juve Stabia, dat in Italië uitkomt in de serie C.

Het telefoontje van bondscoach Guus Hiddink kwam ook dan als een zeer aangename verrassing. ,,Guus vroeg me of ik nog openstond voor het nationale elftal en hoe het zat met mijn fysieke gesteldheid. Ik heb mijn enthousiasme dan ook uitgesproken om uit te komen voor Curaçao. Na alles wat ik heb meegemaakt in mijn carrière tot dusver, is dit supermooi! Dat ik nu ben geselecteerd, daar spreekt vertrouwen uit. In de wedstrijden, die ik heb gespeeld, heb ik een goede indruk achter gelaten bij de mensen van Curaçao en daar ben ik dankbaar voor.”

Suently Alberto is, los van Curaçaos international, ook jeugdtrainer bij FC Skillz. Hij zal komend seizoen dan ook de Onder 11 trainen.

© Haaglanden Voetbal

https://www.instagram.com/p/CM9ykt6FN6q/?igshid=oh0hjqra84rl

Lees verder