Quick heeft organisatie bij jeugdopleiding voor volgend seizoen op orde

Quick staat bekend om de prima jeugdopleiding. Ondanks de coronabeperkingen is volop gewerkt door de technische commissie jeugdopleiding onder leiding van Hoofd Jeugdopleidingen Paul van der Zwaan (foto) aan de organisatie en indeling van de trainers voor volgend seizoen, waarin de Haantjes met zo’n zestig jeugdteams denkt te starten.

In de maanden februari, maart en april vinden traditioneel de gesprekken met trainers plaats over het huidige seizoen en hun ambities voor volgend seizoen; er hebben inmiddels vele gesprekken plaatsgevonden en een aanzienlijk deel van de trainers heeft aangegeven volgend jaar door te willen gaan als trainer bij de Quick-jeugdopleiding. Het doel is om vlak voor de zomervakantie het overgrote deel van de trainersposities reeds te hebben gevuld en tijdens de zomer of vlak voor/aan het begin van het seizoen de nog vacante plekken in te vullen.

Nieuw

Met ingang van volgend seizoen wordt de jeugdopleiding van Quick uitgebreid met een aantal nieuwe functies, die naadloos aansluiten bij de ontwikkelingen binnen het voetbal in het geheel en om aan specifieke behoeftes binnen Quick te voldoen:

Specialist Innovatie

Quinten Teunissen zal, na zeventien seizoenen actief geweest te zijn als jeugdtrainer, zich gaan inzetten om de jeugdopleiding verder te innoveren. De mogelijkheden in het jeugdvoetbal ontwikkelen zich snel. Kennis, wetenschap, nieuwe trainingsmethoden, software: de toepassingen zijn eindeloos. Teunissen gaat als specialist innovatie onderzoeken welke nieuwe kennis en toepassingen geschikt zijn om te implementeren in onze jeugdopleiding. Belangrijke speerpunten zijn het implementeren van het spelervolgsysteem Sportbundels, het vertalen van spelprincipes naar trainingsvormen voor zowel selectie- als breedteteams in verschillende leeftijdsgroepen.

Hoofdtrainers O11/O10 en O9/O8

De organisatiestructuur bij de onderbouw (JO11 tot en met JO8 en BB) verandert. Naast Pieter Fischer als Technisch Coördinator, zullen John Hage en Jeroen Spaans met ingang van volgend seizoen de nieuwe functies van Hoofdtrainer O11/O10 en Hoofdtrainer O9/O8 gaan vervullen. De hoofdtrainers zijn verantwoordelijk voor het samenstellen van de selecties en voor de interne scouting binnen de gehele lijn. Ook begeleiden en coachen zij, samen met Pieter Fischer, de teamtrainers in het training geven en het coachen van wedstrijden. Hierbij zullen de hoofdtrainers zich meer op het begeleiden van de selectietrainers focussen en Pieter Fischer op de breedteteams.

Externe stages

Begeleiding externe stages wordt verzorgd door Sam Zeeman. Jaarlijks worden veel jeugdspelers van Quick uitgenodigd door een BVO voor een trainingsstage. Voor veel kinderen en ouders een nog onbekend terrein. Het is vaak heel leuk, soms zorgt het ook voor spanning, verwachtingen, of roept het vragen op. Zeeman is ervaringsdeskundige, met jarenlange ervaring als jeugdspeler van ADO Den Haag en inmiddels uitkomend in Quick O23. Sam Zeeman zal vanuit Quick kinderen (en ouders) begeleiden en die uitgenodigd worden voor een trainingsstage door een BVO.

Trainer JO18-1

Komend seizoen zal Quick voor het eerst een JO18-1 team inschrijven, met Bas Toet als trainer. Hiermee kan de club meer spelers in de bovenbouw op hoog, uitdagend niveau laten voetballen waardoor er een meer logische doorgroei ontstaat voor onze talenten richting de O19-1, O23-1 en Quick 1. Bas Toetheeft de afgelopen seizoenen veel kennis en ervaring opgedaan als jeugdtrainer bij Sparta, DSO en GDA.

In de voorbereiding op het nieuwe seizoen gaat bij de Quick-jeugdopleiding het vizier ook op de teamindeling voor volgend seizoen. Eén van de eerste stappen in dit proces is trainers voor de selectieteams vinden, die in de komende periode geleidelijk de trainingen en begeleiding van het team overnemen van de huidige trainers om uiteindelijk in samenspraak met de technische commissie te komen tot een voorlopige teamindeling.

De club heeft reeds overeenstemming bereikt met de hoofdtrainers voor de eerste teams van JO19 toto en met JO12:

Midden en bovenbouw:

JO19-1: Hoofdtrainer: Stephan van der Kruk. Assistent-trainer: Quinten Teunissen.
JO18-1: Hoofdtrainer: Bas Toet
JO17-1: Hoofdtrainer: Remco de Graaf
JO16-1: Hoofdtrainer: Giuseppe Totaro. Assistent-trainer: Bas Pieters
JO15-1: Hoofdtrainer: Casper de Rooij
JO14-1: Hoofdtrainer: Laurens Witmaekers
JO13-1: Hoofdtrainer: Emilio Dhoen
JO13-2 (JO12): Hoofdtrainer: Kees Noorman

Onderbouw:

Technisch coördinator Onderbouw: Pieter Fischer
Hoofdtrainer O11 & O10: John Hage
Hoofdtrainer O9 & O8: Jeroen Spaans
Hoofdtrainers B&B: John Hage & Lars Verheij

De technisch commissie jeugdopleiding bij Quick bestaat uit:

Hoofd Jeugdopleidingen: Paul van der Zwaan
Bas Spaans (aandachtsgebied: selecties)
Bas Paardekooper (aandachtsgebied: selecties)
Jim de Boer (aandachtsgebied: breedte teams)
Pieter Fischer (aandachtsgebeid: onderbouw)
Rubi Munier (aandachtsgebied: meidenvoetbal)

© Haaglanden Voetbal

Lees verder