Eljero Elia kijkt tot nu toe terug op bewogen seizoen bij FC Utrecht

Eljero Elia (foto) kijkt tot nu toe terug op een bewogen seizoen bij FC Utrecht. Hij verkoos de club uit de Domstad eind vorig seizoen na goede gesprekken met trainer John van den Brom. Laatstgenoemde vertrok echter tussentijds naar KRC Genk, tot ongenoegen van Elia.

Eljero Elia kwam naar FC Utrecht om met zijn ploeg de concurrentiestrijd aan te gaan met de top drie van Nederland. Dat is er niet van gekomen en Elia is ook niet heel erg veel in actie gekomen voor de Utrechters.

Coronavirus

Dat kwam mede door het feit, dat hij besmet raakte met het coronavirus. ,,Ik was net fit en toen kreeg ik het. Het sloeg op mijn longen en ik was daardoor weer helemaal terug bij af”, laat hij weten in een gesprek met de NOS. Niet lang daarna raakte ook zijn dochtertje besmet. Na een tijd in het ziekenhuis gaat het inmiddels weer beter met haar. Ze lag een tijd op de intensive care. Elia: ,,Dat was heel eng. Het was op het randje. Gelukkig gaat het nu weer goed met haar. Het was een zware tijd en dat heeft mijn prestaties op het veld in het begin ook wel beïnvloed.”

Ongenoegen

Tot ongenoegen van Elia vertrok ook nog eens tussentijds trainer John van den Brom bij FC Utrecht. ,,In de voetballerij denkt iedereen alleen maar aan zichzelf. Dat was niet leuk, maar ik heb niet voor de trainer, maar voor de club getekend en moet hier gewoon mijn werk doen”, aldus Elia, die destijds een contract bij FC Utrecht verkoos boven een overeenkomst bij FC Twente of ADO Den Haag.

Afgelopen zondag mocht Elia invallen bij FC Utrecht in de wedstrijd tegen zijn voormalige club Feyenoord. Hij kon het tij ook niet keren, want de ploeg van trainer Dick Advocaat ging er met de drie punten vandoor: 1-2.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder