Biografie over Sjaak Polak: ‘voetbalboek van het jaar’

Het boek ‘Sjaak Polak: Even serieus’, dat begin 2020 uitkwam van de hand van schrijver Rick van Leeuwen uit Valkenburg (ZH) is maandagavond uitgeroepen tot voetbalboek van het jaar 2020.

Het boek over het leven van Sjaak Polak, binnen- en buiten de voetballerij – kreeg bij de jaarlijkse verkiezing van voetbalmagazine Staantribune de meeste stemmen. De uitreiking vond plaats in het voetbalstadion de Adelaarshorst in Deventer, de thuisbasis van Go Ahead Eagles.

Livestream

Polak kon er zelf niet bij zijn in verband met activiteiten bij de ADO Den Haag Vrouwen, maar volgde de uitreiking wel via een livestream. Polak nam met veel genoegen kennis van het feit, dat zijn boek gekozen werd. ,,Ik ben zo ongelofelijk blij met dit. Ik zit op een wolk. Geen letter in het boek is gelogen. Wat daar staat, zo ben ik. Maar ik moet Rick alle credits geven. Hij heeft het zo goed opgeschreven”, laat hij in een reactie weten aan Omroep West.

Prima week

Het is toch al een week die niet stuk kan voor Polak. Hij verlengde zijn contract bij de ADO Den Haag Vrouwen, afgelopen zaterdag werd door winst op FC Twente de bekerfinale gehaald en nu zijn biografie uitgeroepen tot ‘boetbalboek van het jaar’.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder