Oud-BTC-er William Beurze overleden aan gevolgen complicaties door Corona

William Beurze is plotseling overleden aan de gevolgen van complicaties door Corona. Op haar website kijkt Wateringse Veld/Kranenburg met waardering terug op Beurze als verenigingsman.

William Beurze was een echte BTC-man. Hij heeft in de gloriejaren van de club meerdere kampioenschappen meegemaakt, dat met het eerste elftal in een aantal jaren tijd van de HVB naar de KNVB derde klasse doorstootte. Bij zijn afscheid in 1992 kreeg William Beurze een afscheidswedstrijd aangeboden tegen oud-Ajax, dat toen aantrad met spelers Wim Suurbier, Ruud Geels, de gebroeders Muhren, Tscheu la Ling, Sjaak Swart, Piet Schrijvers en Peter Boeve.

William Beurze was een geliefd persoon bij de voetbalverenigingen waar hij nadien vaak over de vloer kwam, zoals GONA en Wateringse Veld en daarna WV/Kranenburg. Hij was nooit te beroerd om de handen uit de mouwen te steken. Beurze laat – met zijn aanstekelijke lach, zijn snor en vlijmscherpe Haagse analyse over tal van zaken, een enorme stilte achter in het clubgebouw van Wateringse Veld/Kranenburg.

Lees verder