Ricardo de Vlugt en twee regiotalenten naar Scheveningen

Scheveningen heeft zich voor het volgend seizoen versterkt met de ervaren Ricardo de Vlugt (foto).  Daarnaast hebben twee regiotalenten ervoor gekozen om zich komend seizoen bij de selecties van Scheveningen aan te sluiten en daarmee terug te keren naar de eigen regio.

Ricardo de Vlugt (29) komt over van zondag Derde Divisionist VVSB. De Vlugt kan op meerdere posities in de achterhoede en op het middenveld uit de voeten en brengt naast ervaring en voetballend vermogen tevens de nodige fysieke kracht en winnaarsmentaliteit met zich mee. Eerder speelde hij langere periodes bij Haaglandia en FC Rijnvogels, waar hij tevens aanvoerder was. Met zijn overstap naar Scheveningen kiest hij voor de ambitie om zo hoog mogelijk in de piramide van het amateurvoetbal te kunnen spelen en wordt hij tevens herenigd met zijn jongere broer Mitchell, die al langere tijd een solide kracht is op Houtrust.

Potentie

Robin van Straaten komt over van Excelsior Maassluis O21. De onlangs 21 jaar geworden Hagenaar kan op meerdere posities in de achterhoede en op het middenveld en eigenlijk de gehele flank uit de voeten. Voor Excelsior Maassluis speelde hij in de jeugd bij Haaglandia, Sparta en ADO Den Haag.

Georni Elvilia (19) is een aanvaller met veel potentie die op alle posities in de voorhoede uit de voeten kan. Hij komt over van Alphense Boys, waar hij dit seizoen deel uitmaakte van het O21-team maar ook reeds zijn opwachting maakte in het eerste elftal. Ook hij komt uit Den Haag en speelde eerder bij Quick en GDA.

Doorontwikkeling

Met hun overstap naar Scheveningen kiezen Van Straaten en Elvilia naast een terugkeer naar Den Haag vooral voor de mogelijkheid tot doorontwikkeling en van daaruit af te dwingen kansen in een Tweede Divisie omgeving. Dat zal, net als voor een andere groep reeds aanwezige talenten, via een individueel te bepalen pad gebeuren met een combinatie van regelmatige contactmomenten bij Scheveningen 1 en Jong Scheveningen.

© Haaglanden Voetbal

(Foto: Orange Pictures)

Lees verder