sv Loosduinen ziet Bart Ruwaard terugkeren op Madestein

sv Loosduinen kan komend seizoen weer rekenen op de diensten van een oude bekende. Na Pieter Blanken en Mike Lunenburg keert ook Bart Ruwaard (foto) na een jaar bij sv Houtwijk te hebben gespeeld weer terug op sportpark Madestein.

De tweeëntwintigjarige Ruwaard speelde vanaf de jongste jeugd voor de blauwwitten. ,,Ik speelde vanaf mijn vierde voor sv Loosduinen. Mijn vader (Dick Ruwaard – red.) speelde destijds ook voor de club en daarnaast kwam en komt de rest van mijn familie hier nog altijd graag. Het is natuurlijk een warme familieclub. Op mijn tiende stapte ik over naar GDA om vervolgens een stap hogerop te maken. Bij Quick speelde ik in de hoogste jeugdelftallen en ook nog een paar jaar in het tweede.”

Warm

De rechtspoot speelde een aantal wedstijden voor sv Houtwijk, de oranjehemden, maar kiest toch voor een terugkeer. ,,De jongens van het eerste en tweede, maar ook de staf en begeleiding hebben mij warm gemaakt voor een terugkeer naar Loosduinen. De club heb ik ook wel echt gemist. Ik kijk er daarom naar uit om weer het blauwwitte shirt aan te trekken en doelpunten voor de club te maken”, aldus Bart Ruwaard.

Perfect

Assistent-trainer Peter Baptiste is verheugd met de terugkeer van Bart Ruwaard. ,,Bart heeft een jaar onder ons mogen spelen en was destijds een belangrijke aanvaller. Hij kan links en rechts uit te voeten en ook in de punt spelen. Het is een echte Loosduinen-jongen, die natuurlijk perfect in onze groep past. Daarom zijn Peter Barendse en ik enorm blij dat hij weer bij ons aansluit.”

© Haaglanden Voetbal

Lees verder