GDA haalt Denny Blanc als nieuwe keeperstrainer binnen

Denny Blanc (foto) is met ingang van seizoen 2021-2022 de nieuwe keeperstrainer van de GDA-selectie. Blanc is 33 jaar, is werkzaam bij de politie en heeft een zoon en een dochter van twee en acht jaar.

Denny Blanc begon zijn voetbalcarrière op 4-jarige leeftijd bij RAS en is zijn eerste club tot aan zijn 23e trouw gebleven. Hij heeft tot zijn zestiende bij RAS gevoetbald en daarna trok het keepersvak hem. Op zijn zeventiende maakte hij meteen als doelman zijn debuut in de hoofdmacht van RAS en in de seizoenen daarna promoveerde hij met die club van de vierde naar de tweede klasse.

Forum Sport

Doordat Denny Blanc opviel om zijn keeperskwaliteiten verleidde Forum Sport hem om richting Voorburg te komen en heeft hij daar onder de lat van het eerste elftal gestaan. Ook maakte hij een jaar deel uit van de selectie van het militair elftal. In de twee opvolgende seizoenen speelde Blanc weer voor zijn eerste liefde RAS, maar te drukke werkzaamheden als Marinier en bij de Politie noopten hem om twee jaar te stoppen.

Bijdrage

Daarna heeft Blanc nog een jaar bij sv Loosduinen gekeept. Bij GDA gaat hij zijn eerste stappen als keeperstrainer op het veld zetten. ,,Zelf vind ik het fijn om met drie jonge keepers, waarvan er één  zelfs nog in de jeugd speelt, aan de slag te gaan. Ik begreep van de hoofdtrainer Ronald Paats dat er zelfs nog een doelman voor de selectie welkom is, dus zou ik in principe met vier keepers aan de slag kunnen gaan. Ik hoop dat ik met mijn bijdrage naar de keepers toe een goede duit in het zakje kan doen om een promotie af te dwingen.”, aldus Denny Blanc.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder