Ton Boevink blijft als adviseur bij ODB : ,,Ik zie en hoor nog genoeg”

Ton Boevink (foto) is teruggetreden als bestuurslid Technische Zaken bij ODB. Niet dat de oud-trainer de club ook de rug toekeert. Integendeel, Boevink blijft ODB trouw als ‘adviseur’. ,,Zowel op technisch gebied, maar ook voor andere clubzaken. Voor beide blijf ik ODB helpen wanneer dat nodig is, aldus Boevink.

Tekst: Ton Beije

Ton Boevink acht het nu het juiste moment het stokje over te geven. ,,De afgelopen jaren heb ik met het TC-lid Hans Groos veel werk verzet om de selectie een betere uitstraling te geven. Op dit moment zijn er drie selectie-elftallen en dat is voor ODB-begrippen een uitstekende stap vooruit. Dus vond ik het een mooi moment om het stokje over te dragen. Een nieuwe TC, nieuwe ideeën, alleen maar goed.”

,,Die nieuw gevormde TC heeft niet de minste namen. Hannes de Pauw, Pop Koegler en Richard Linnenbank, deze heren hebben gelukkig een bak ervaring op voetbalgebied”, aldus Boevink.

Overwogen besluit

Het besluit van Boevink om terug te treden uit het bestuur was niet zo simpel. Hij: ,,Uiteraard heb ik er lang over nagedacht, maar ik denk dat dit een goed overwogen besluit is. Ik ben nog regelmatig aanwezig, dus zie en hoor ik genoeg.” Ook de doelstelling bij ODB is helder denkt Boevink: ,,Als het aan de trainers en spelers ligt moet er promotie inzitten, dat is wel de doelstelling van hoofdtrainer Martin Abbenhuis van de zondagselectie.”

Zondagvereniging

Op dit moment wordt weer actueel de discussie over prestatief voetbal op de zaterdag of zondag. ODB is van oudsher een zondagclub. Boevink daarover: ,,ODB is en blijft een mooie zondagvereniging en zal ook voorlopig niet verdwijnen, presteren staat hoog in het vaandel. ODB is begonnen met twee elftallen in te schrijven voor de zaterdag en ook daar is het de bedoeling prestatief te gaan spelen om het hoogste te bereiken. Voor beide elftallen zowel op zondag en zaterdag staan uitstekende trainers voor de groep. Martin Abbenhuis (zondag -red.) en Patrick Demmers (zaterdag – red.) zijn trainers die willen gaan voor een prijs zoals het ook hoort.”

Problemen

Voetballen met senioren op de zaterdag, Boevink voorziet geen problemen met buurman RAS, een zaterdagclub, die op hetzelfde complex aan de Albardastraat speelt. ,,De vereniging ODB ziet geen problemen met de bespeling op zaterdag, aangezien er door een aantal personen uitstekend naar is  gekeken en dat er geen problemen zijn geconstateerd dat het niet zou kunnen. Dus worden het mooie derby’s tussen ODB en RAS met veel supporters.”

© Haaglanden Voetbal

Lees verder