Björn Wagenaar keert terug bij Scheveningen

Björn Wagenaar (foto) keert deze zomer terug bij Scheveningen na een succesvolle tweejarige periode in Schotland. Eerder speelde hij al twee seizoenen voor Scheveningen en had als jongeling onder meer al een bijdrage in de promotie van Scheveningen naar de Tweede Divisie, nu de Jack’s League geheten.

De 23-jarige linkspoot beleefde een mooi avontuur in Schotland en kwam uit voor Brora Rangers. Naast een periode die op persoonlijk vlak succesvol was met veel speeltijd, doelpunten en assists, was er ook succes met de club. In zijn eerste seizoen werd Brora Rangers direct kampioen in de Highland League. In maart 2021 schakelde de ploeg in de Schotse beker het hoger spelende Heart of Midlothian uit. Die ploeg werd later in het seizoen kampioen van de Championship en keerde daarmee na een seizoen terug op het hoogste niveau, de Scottish Premiership.

Ervaring

Wagenaar keert dus terug met een flinke dosis extra ervaring als speler en als mens en is door de lokale Schotse speelstijl, in combinatie met zijn altijd al aanwezige creativiteit en sterke linkerbeen, een completere en fysiek sterkere speler geworden. Wagenaar is multifunctioneel en kan op de gehele linkerflank uit de voeten, maar komt het best tot zijn recht als linker- of aanvallende middenvelder.

©Haaglanden Voetbal

Lees verder