Maurizio Ceccucci (RKAVV): ,,Kampioen worden en niveau van 2019-2020 halen”

Spelers en trainer hunkeren naar het spelen van een wedstrijd. Veel clubs zijn bezig aan de eerste fase van hun voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen. RKAVV wacht op korte termijn een tweetal interessante oefenduels: thuis tegen Quick (27/6) en uit tegen Scheveningen (3/7).

Tekst: Ton Beije

Ook RKAVV-trainer Maurizio Ceccucci (foto) kijkt met veel belangstelling uit naar de eerste oefenwedstrijd. Komend zondag op de Kastelenring (aanvang 12.00 uur) tegen zondag Derde Divisionist Quick. ,,Het zegt genoeg dat ik nu al een gezonde wedstrijdspanning voel naar aanloop van de komende twee weekenden waarin we inderdaad tegen Quick en Scheveningen spelen”, kijkt Ceccucci vooruit.

Ontwikkeling

Ook RKAVV is – traditiegetrouw – al bezig in het eerste blok van de voorbereiding. Ceccucci: ,,Ja dat loopt naar behoren, we trainen momenteel veel in de ontwikkeling van de speelwijze en proberen iedereen op een verantwoorde manier wedstrijdfit te krijgen.” In de onlangs afgesloten overschrijvingsperiode was het redelijk rustig op de Kastelenring. ,,Gelukkig is er weinig verloop geweest in de selectie. Er zijn twee spelers vertrokken en twee zijn er gestopt. Daar tegenover staat dat er een aantal spelers in de O23 de potentie heeft om komend seizoen door te breken in het eerste. Van buitenaf zijn er drie spelers bij gekomen en zal de tijd leren of deze een meerwaarde zijn voor de selectie”, kijkt Ceccucci terug op de transferperiode.

Gelijkwaardig

Is de selectie van RKAVV beter of sterker dan bij aanvang van het vorige seizoen? Ceccucci: ,,Dat is lastig te zeggen. In een gezonde situatie kun je spelers bekijken als ze competitie spelen en kun je een goed beeld krijgen van de plus- en minpunten en die vertalen naar wat je zelf nodig hebt in de selectie. Dat hebben we dus niet bij de nieuwkomers kunnen doen. Maar om toch een antwoord te geven denk ik dat we gelijkwaardig zijn gebleven, maar wel breder zijn geworden.”
RKAVV wil komend seizoen in de Hoofdklasse niet alleen meedoen bovenin. De trainer is heel duidelijk in zijn doelstelling in het jubileumjaar van de club: ,,Kampioen worden en het niveau halen van het seizoen 2019-2020, waarin we de meest scorende ploeg waren.”

Popelen

Zondag wacht dan de eerste oefenpartij. Een interessante ook op de Kastelenring. Quick komt op bezoek. Ceccucci: ,,Ja eindelijk. Ik denk dat iedereen staat te popelen om te voetballen en daar zal ook het gevaar liggen na zo’n lange tijd van geen wedstrijden spelen. Je kunt trainen wat je wilt, maar een echte wedstrijd prikkelt het lichaam toch op een andere manier. We zullen dan ook erg waakzaam zijn op spelers die net iets meer willen dan dat ze misschien aankunnen.”

© Haaglanden Voetbal  

Lees verder