Nieuwe trainer Francis Janse: ,,Vredenburch moet in toekomst naar derde klasse”

Francis Janse (foto) is met ingang van het komend seizoen de nieuwe trainer van Vredenburch. Janse, werkte voornamelijk als trainer in de Rotterdamse regio, maar alweer jaren wonend in Scheveningen, was hij in Haaglanden ook actief bij DHC en Quick.

Op de site van Vredenburch somt Janse zijn activiteiten in zijn voetballoopbaan op: ,,Ik ben al 32 jaar actief als trainer bij zo’n vijftien clubs in allerlei functies en op diverse niveaus, van hoofd jeugdopleiding bij mijn eigen club vv Rozenburg tot assistent-trainer en hoofdtrainer bij clubs van de vierde klasse tot hoofdklasse/derde divisie, met name in de regio Rotterdam. Bij zowel stads- als dorpsclubjes, bij een studentenclub als bij een Turkse vereniging.”

Voetballer

,,Als speler heb ik vanaf mijn zesde jaar tot mijn achtentwintigste bij mijn club vv Rozenburg gevoetbald en daarna nog als veteraan een aantal jaren”, gaat Janse verder. ,,Vanaf mijn zestiende, gedurende twaalf jaar als veel scorende centrum-/linkerspits in het eerste elftal van de derde tot en met de hoofdklasse (destijds het hoogste niveau) gespeeld. Helaas vanwege een enkelblessures heb ik op 28-jarige leeftijd mijn actieve voetbalcarrière moeten beëindigen, waarna ik in drie jaar tijd mijn trainerspapieren tot het hoogste amateurniveau, trainer-coach I/UEFA A-diploma heb behaald.”

Vredenburch

Vredenburch heeft, na een aantal magere jaren, inmiddels een aardige basis gelegd voor een mooie toekomst. Het ledenbestand groeit, er staat een enthousiaste groep vrijwilligers klaar en de Voetbalschool BEST is nauw verbonden aan Vredenburch. Janse over zijn eerste indruk van de club: ,,Ik heb het idee, dat Vredenburch een echte voetbalclub is met een gezonde jeugdopleiding en voetbalcultuur en waar sfeer en gezelligheid zeer belangrijk zijn. Net zoals ik bij mijn ouwe club vv Rozenburg gewend was, die evenals Vredenburch negentig jaar bestaat.”

Concurrentie

Door de trend dat steeds meer clubs overstappen van het zondag– naar het zaterdagvoetbal wordt de concurrentie in de vierde klasse op zaterdag steeds groter. Vredenburch draaide de afgelopen twee seizoenen bovenin mee in de vierde en wil graag naar de derde. Hoe schat Janse die kansen in? Hij: ,,Het verschil tussen spelen bovenin de vierde en in de middenmoot van de derde klasse is naar mijn mening niet meer zo groot. Wel is het makkelijker om je te handhaven in de derde klasse en moeilijker om te promoveren vanuit de vierde. Wellicht komen er extra mogelijkheden om naar de derde klasse te promoveren, nu er opnieuw een vijfde klasse wordt ingevoerd. Ik vind, dat Vredenburch minimaal in de derde klasse in de toekomst zal moeten spelen.”

© Haaglanden Voetbal (Bron: Vredenburch)

Lees verder