VUC en FirstScore geven jeugd kwaliteitsboost

Het voetbalniveau én -plezier van de jeugdafdeling van VUC flink vergroten. Dat is het doel van de samenwerking tussen VUC en FirstScore Performance Group.

Het bestuur en jeugdcommissie van VUC zetten met ingang van seizoen 2021-2022 vol in op de jeugdafdeling. De overeenkomst met FirstScore gaat de jeugdafdeling extra faciliteiten bieden, zoals het verzorgen van techniektrainingen voor jeugdspelers op zondagochtend en meerdere praktijksessies voor jeugdtrainers. Enkel en alleen voor VUC-leden en op eigen terrein. Dit is een redelijk unieke constructie.  De trainingen van FirstScore worden geleid door Laurens Wittmaekers en Giovanni Linnenbank. Beiden zijn in bezit van het trainersdiploma UEFA B Youth en spelen in de hoofdmacht van VUC. Ook zullen jeugdtrainers van VUC op het veld staan om zo de binding tussen de club en FirstScore te waarborgen. In de trainingen zullen het hebben van veel balcontacten en de ontwikkeling van motorische vaardigheden en functionele baltechniek centraal staan.

Ambitieus jeugdplan

,,Met een ambitieus jeugdplan in de maak, gaan we met de jeugdafdeling van VUC volle kracht vooruit. Met deze samenwerking maken we een kwaliteitsslag als het gaat om de trainingen en de begeleiding die we onze jeugdleden kunnen aanbieden. Niet alleen voor selectiespelers maar juist ook voor spelers uit de breedteteams. De jeugd heeft de toekomst en daar investeren we in”, aldus Dion de Roo, jeugdvoorzitter HSV VUC.

Succesvol

Wittmaekers, eigenaar FirstScore Performance Group, heeft dit concept al succesvol bij één van de grootste jeugdafdelingen in Den Haag uitgerold. ,,We richten ons op de selectie- én breedteteams binnen de jeugdopleiding om te zorgen voor extra doorontwikkeling binnen de eigen jeugd”, aldus Wittmaekers. ,,Naast Giovanni Linnenbank (fysiek trainer) is ook voormalig profvoetballer Remco de Graaf (trainer Quick JO17-1) nauw betrokken bij het concept. Op deze manier kunnen we met ervaren mensen werken en tegelijk minder ervaren trainers vanuit de vereniging meer kennis meegeven. Op deze manier gaan de trainingen binnen de reguliere teamtrainingen er ook op vooruit!”

FirstScore

FirstScore Performance Group houdt zich bezig met het ontwikkelen van verschillende trainingsvormen ten behoeve van de ontwikkeling van motorische vaardigheden, het coördinatieve vermogen en de fysieke vorming. Hoewel FirstScore zich nu richt op voetbalverenigingen zijn samenwerkingen met Haagse jeugdafdelingen uit andere takken van sport in de toekomst zeker niet uitgesloten. Meer informatie via www.firstscore.nl.

Op bijgaande foto vieren (van links naar rechts) Dion de Roo (Jeugdvoorzitter VUC), Dick Hooning (Hoofd Jeugdopleiding VUC), Laurens Wittmaekers (Eigenaar FirstScore) en Giovanni Linnenbank (FirstScore) de nieuwe samenwerking.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder