Oefenvoetbal: VUC legt in eerste helft basis voor zege op TAC’90

||||||||||||||||||||||||||||||||

Raghib Achnak zette met drie treffers VUC al op een ruime voorsprong in het thuisduel met TAC’90. De bezoekers waren daarna niet bij machte om de achterstand te verkleinen en vertrokken met een 4-1 nederlaag richting huis.

Tekst: Alex Pronk               |        Foto’s Aad van der Knaap

De wedstrijd tussen VUC en TAC’90 ving aan met een minuut stilte ter nagedachtenis aan het voormalige bestuurslid van VUC Harry van Dijk.  Al na dertig seconden nam VUC de leiding in het duel. Een schot van Tony van den IJssel werd door Raghib Achnak in de rebound tot doelpunt verheven: 1-0. Halverwege het eerste bedrijf brak linkeraanvaller Danny de Jel goed door. Uit zijn voorzet schoot Achnak fraai zijn tweede treffer binnen: 2–0.

Beide teams kregen daarna een paar kansen, maar die leverden geen resultaat op. In de 42e minuut schoot Mohamed el Osrouti te zwak in na een zeer goede combinatie. In de tegenaanval stelde Youni de Bruin Raghib Achnak opnieuw in staat om te scoren: 3–0.

TAC’90 zocht na de rust meer de aanval, maar kon VUC niet ernstig in de problemen brengen. Na een dik uur spelen mocht de formatie van trainer Mario Koswal aanleggen voor een vrije trap op een gevaarlijke plek. Het schot van Randall Labordus belandde in de muur en uit de rebound kon Jeanpierre van der Linden ook niet scoren.

Met nog tien minuten te spelen gingen de handen van VUC opnieuw de lucht in. Een vrije trap van de linkerkant werd door Kubilay van Oosten binnengeschoten: 4–0. In de slotfase werd TAC’90-speler Geryon Alberto onrechtmatig afgestopt door Delano Vogel en wees scheidsrechter Wim Hoonhout resoluut naar de stip. Randall Labordus liet de net ingevallen 16-jarige keeper van VUC, Axel Ruessen, kansloos waardoor de eindstand 4-1 werd.

Winst voor TAC’90 O23 (foto’s Alex Pronk)

Op het tweede veld speelde het reserveteam van VUC tegen TAC’90/O23.  De mannen van coach Tahir Mohamed wonnen na een 1-2 ruststand met 1–3. Namens TAC’90 waren Richenel Ibrahim (2x) en Ayoub Zoulai trefzeker. Voor de thuisploeg was Emir Teze scherp in de afwerking.