Ook oud-VIOS-speler Maurice Steijn ontvangt ‘Vooruitgang was hun streven’

|

Twee oud-VIOS-ers, Chris Willemsen en Ton Beije, schreven het boek ‘Vooruitgang was hun streven’ over een stukje historie van de club. Maurice Steijn, onder meer oud-trainer van ADO Den Haag, droeg ook eens – in de jeugd – het shirt van VIOS.

In het bijzijn van Harrie Ballemaker, met Sir Winston hoofdsponsor van Haaglanden Voetbal, ontving Maurice Steijn uit handen van Ton Beije, hoofdredacteur van Haaglanden Voetbal, een exemplaar van het pas verschenen boek over één van de meest aansprekende voetbalverenigingen van Den Haag. Niet alleen wat de prestaties van het eerste elftal betreft. Maar ook door het Internationale Jeugdtoernooi en de vele andere activiteiten die de club organiseerde. VIOS, Vooruitgang Is Ons Streven, staat daardoor voor eeuwig in het geheugen gegrift van heel, heel veel Haagse voetballers.

Herinneringen

Ton Beije en Chris Willemsen begonnen er hun voetballoopbaan en bekwaamden zich later in de (sport)journalistiek. Nu, zestien jaar na de opheffing van VIOS – dat in 2005 met Cromvliet en LENS opging in sv Escamp – stortten zij zich op de historie van de club. En maakten een boek dat letterlijk overloopt van de herinneringen. Talloze elftallen, gebeurtenissen, maar vooral veel onvergetelijke VIOS’ers komen voorbij. Niet in een traditioneel, saai, voorspelbaar jubileumboek. Maar in zo’n 200 pagina’s vrolijke visuele herinneringen.

Natuurlijk is ook Maurice Steijn geïnteresseerd in de inhoud van het boek over de club, waar hij in zijn jeugdtijd menig uurtje doorbracht op het complex Escamp II aan de Melis Stokelaan.

Ook interesse in het boek? Klik HIER voor meer informatie.

© Haaglanden Voetbal

 

Lees verder