Oefenvoetbal: sv Erasmus – vriendenteam Voetbalschool Altimari haalt einde niet

||||||||||||||||

Goed weer, prima kunstgrasveld, dus weer lekker voetballen! Prima ingrediënten voor een oefenduel, maar de wedstrijd tussen de zaterdagtak van sv Erasmus en Voetbalschool Altimari haalde zaterdagmiddag het einde niet. Het duel werd na een uur spelen gestaakt met als reden: zowel in de eerste als tweede helft werd er te veel ‘gepraat’ aan beide kanten.

Foto’s: Aad van der Knaap

In de eerste helft nam de thuisploeg na twintig minuten spelen de leiding via Kasper Koers. Sander van der Ende maakte na een half uur voor VA de gelijkmaker, maar vijf minuten later stond sv Erasmus weer op voorsprong via Martijn Kesten: 2-1.

In de laatste tien minuten voor rust werd er nog tweemaal gescoord. Eerst kwamen de bezoekers via Leroy Kootwijk langszij (2-2), maar een minuut na die gelijkmaker zorgde Ibrahim El Assilli ervoor, dat de gastheren toch met een 3-2 voorsprong aan de thee konden gaan.

In de tweede helft vergrootte sv Erasmus de marge tot twee treffers. Acht minuten na de doelwisseling maakte Danny Stakenburg er uit een strafschop 4-2 van. Daar zou het bij blijven, want in de 61e minuut hield de scheidsrechter het voor gezien.