Haaglanden Voetbal en Den Haag FM slaan handen ineen

|||||

De Haagse lokale omroep Den Haag FM gaat, met ingang van het aanstaande sportseizoen, op haar tv-kanaal drie nieuwe voetbalprogramma’s uitzenden. Dat zijn de omroep en de producent van de programma’s, Haaglanden Voetbal, in juli overeengekomen. Met Haaglanden Voetbal haalt de omroep een belangrijke partner in huis op het gebied van amateur- en profvoetbal in de Haagse regio.

Het gaat om drie programma’s per week die worden uitgezonden op de dinsdag, woensdag- en donderdagavond tussen 18.00 en 18.30 uur. Op de dinsdagen haakt het programma in op de actualiteit rond het amateurvoetbal in de regio; op woensdagen vindt een talkshow plaats met gasten aan tafel; en op donderdagen zit Studio ADO, met een vooruitblik op het weekend, maar ook aandacht voor de jeugd, het vrouwenvoetbal en maatschappelijke activiteiten en de historie van de club. De presentatie is in handen van Ton Beije.

In het vorige, voetballoze seizoen kwamen de eerste gesprekken tussen Henk Ruijl, hoofdredacteur van Omroep West en Den Haag FM, en Ton Beije, hoofdredacteur van Haaglanden Voetbal – al op gang. Ook zakelijk leider van Den Haag FM, Pelle Matla, schoof aan bij de gesprekken en vanuit Haaglanden Voetbal, Roland van der Linden.

Ton Beije: ,,Wij zaten met onze tv-programma’s al bij Haaglanden TV en gaan als goede vrienden uit elkaar. Met Den Haag FM – dat ook in alle andere randgemeenten te zien is, waaronder het Westland – wordt ons bereik alleen maar uitgebreid. En daar zijn wij uiterst blij mee. Bij de tv-programmering van Den Haag FM sluiten onze voetbalprogramma’s ook uitstekend aan. Wij volgen – ook met onze website – niet alleen ADO Den Haag, maar alle amateurclubs in de regio Haaglanden. Dit betekent ook voor ons weer een enorme uitdaging. En die uitdaging gaan wij aan met hetzelfde team medewerkers, dat al jaren actief is voor Haaglanden Voetbal TV.”

Ook Henk Ruijl is zeer te spreken over de nieuwe samenwerking. ,,  Met Haaglanden Voetbal hebben we een mooie nieuwe loot aan de stam van sportprogrammering op de lokale omroep. Haaglanden Voetbal maakt buitengewoon professionele tv-programma’s en is heel goed ingevoerd in de lokale sport. Als hoofdredacteur van Den Haag FM ben ik blij en trots dat we met deze organisatie vol kenners en zeer betrokken sportvolgers mogen samenwerken.” Ruijl vult aan: ,,Vanaf het najaar zenden we op de Den Haag FM radio bovendien Sportsignaal uit, dat overigens ook te horen is op Midvliet Radio. Het is erg belangrijk dat inwoners en sportliefhebbers van Den Haag en nabije omgeving bij hun lokale omroep terecht kunnen voor al hun sportnieuws. We spelen op die manier een verbindende rol in de Haags regio.”

Vanaf donderdag 5 augustus wordt al gestart met Studio ADO. De programma’s rond het amateurvoetbal van Haaglanden Voetbal TV starten op Den Haag FM vanaf 2 september.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder