Warming-up 3e Divisie: Paul van der Zwaan (Quick): ,,Barendrecht is een geroutineerde ploeg met veel kwaliteiten”

De euforie na de winst tegen koploper SteDoCo is geheel verdwenen na de afstraffing in en tegen Meerssen. Met liefst 5-1 verliezen viel zwaar tegen. Wellicht was het slechte natuurgras één van de oorzaken, maar Quick zal zich moeten herstellen. Komende zaterdag thuis is koploper Barendrecht een sterke tegenstander.

Tekst: Pieter Donath

Na drie opeenvolgende overwinningen was sv Meerssen uit een te zware opgave. Op het zachte en ook hobbelige natuurgras speelde de thuisclub veelvuldig de hoge lange bal, terwijl Quick worstelde met deze omstandigheid. De 2-1 ruststand was enigszins geflatteerd en de gelijkmaker was mogelijk. Toen de stand 3-1 werd geloofde het door invallers nog jongere Quick er niet meer in en vielen er nog twee doelpunten. Quick staat nu op de tiende plaats. Komende zaterdag om 18.00 uur zal tegen koploper Barendrecht het ‘oude’ Quick de draad weer moeten oppakken. Een paar weken geleden werd ook gewonnen van de toenmalige koploper SteDoCo. Trainer Paul van der Zwaan (foto) vond de nederlaag in Meerssen niet onverwacht en gaat zoals altijd voor de winst tegen de koploper.

Was de nederlaag tegen sv Meerssen geflatteerd?

,,De nederlaag was vervelend, maar niet helemaal onverwacht. De personele problemen gaven al een indicatie. Van heel jong naar nog veel jonger is op dit niveau moeilijk. De jonge jongens hebben het op zich naar behoren gedaan. De uitslag is zeker geflatteerd, maar het verlies is niet onlogisch.”

Hoe sterk schat jij Barendrecht in?

,,Voor ons een nieuwe kans op succes en de groep is zeker weer breder. Maar Barendrecht is een geroutineerde ploeg met veel kwaliteiten. Wij hebben ons wederom op onze eigen manier voorbereid, uitgaande van onze kwaliteit en we zullen zien of dat genoeg is voor een resultaat. De intentie is altijd hetzelfde, wij gaan altijd voor de winst.”

Lees verder