Bülent Yungul (HMSH): ,,Vertrouw erop dat we iets positiefs tegemoet gaan”

Voetbalclubs hebben een moeilijke periode achter de rug. De zon lijkt wat meer te gaan schijnen en iedereen hoopt dat de competitie op de vastgesteld tijd kan aanvangen en ook een keer kan worden uitgespeeld. De BAV (Belangenorganisatie Amateurvoetbalverenigingen) maakte ‘een rondje langs de velden’ en kwam ook bij HMSH-voorzitter Bülent Yungul (foto) terecht.

In oktober vroeg de BAV Yungul al over zijn verwachtingen, toen de competitie weer was stil gelegd. Dat deed men nu opnieuw. Zijn hun zorgen van toen voor de club uitgekomen? Is het ledenverlies beperkt gebleven? Hoe is het nu eigenlijk met de club en hoe ziet Yungul de toekomst?

Voelbaar

Natuurlijk, lange tijd zonder voetbal, geen kantine geopend, de klappen zijn nog steeds voelbaar. Is de angst van destijds van Bülent Yungul uitgekomen? ,,Als wij door hadden kunnen gaan, hadden wij echt een topseizoen gehad met de prestaties en de gezelligheid. Dat was helaas niet zo, maar we hebben nu wel van de overheid een tegemoetkoming gehad. Ik merk wel dat een aantal teams wat terughoudender is. Aan de andere kant weten we dat het bij de jeugd goed gaat. Bij de senioren is dat minder. Met hen hebben we afgesproken dat als ze blijven, ze komend seizoen korting krijgen”, aldus Yungul.

Oude ritme

,,We hopen dat als het seizoen begint, alles beter gaat”, gaat de HMSH-voorzitter verder. ,,Alles is nu dicht en er is geen voetbal meer. Qua financiën zijn we dus een stuk achteruitgegaan. We hopen dat het volgend jaar beter gaat, zodat we weer in het oude ritme komen.’’

Hoe moeten jullie nu verder? Yungul: ,,We moeten weer gaan voetballen. Samen met de leden en de ouders weer zoals het hoort. Het is een vervelend seizoen geweest, maar het is niet anders. We zijn een aantal sponsors kwijtgeraakt en willen weer met hen het gesprek aan. Het is nu onzeker, ook bij hen. Je weet niet wat er gebeurt straks. Als er in september weer een lockdown komt… Het is een beetje een lastig verhaal. De mensen om de club moeten we weer terughalen. Dat kan alleen als er weer wordt gevoetbald. Ik vertrouw erop dat we iets positiefs tegemoet gaan.”

© Haaglanden Voetbal

 

Lees verder