Wilhelmus trekt Dick Jol aan als scheidsrechtersopleider en trainer O23

Ook Wilhelmus heeft op wedstrijddagen te maken met een chronisch tekort aan scheidsrechters. Om dit structurele probleem het hoofd te bieden gaat de Wilhelmus Voetbal Academie een intern opleidingstraject starten.

In een ultieme poging dit project te laten slagen is de hulp ingeroepen van voormalig (internationaal) betaald voetbalscheidsrechter Dick Jol (foto). Hij zal ondersteuning verlenen aan de huidige scheidsrechterscommissie bij het opzetten van een wervingsactie om mensen enthousiast te maken voor het fluiten van wedstrijden bij Wilhelmus.

Clinics

Op Wilhelmus zullen dan lopende het seizoen een aantal clinics worden gehouden onder leiding van Dick Jol, die ertoe moeten leiden dat er een substantiële groei van het scheidsrechterskorps bij Wilhelmus gaat plaatsvinden. Om de uitstraling van het scheidsrechterskorps te optimaliseren gaat er gezocht worden naar een sponsor om al onze huidige en nieuwe scheidsrechters van een outfit te voorzien. Geïnteresseerden kunnen zich alvast aanmelden via scheidsrechterscoordinator@vvwilhelmus.nl

Trainer

Daarnaast zal Jol ook als trainer/coach gaan fungeren van de O23-2-selectie. Komend seizoen zal Wilhelmus maar liefst vier O23-teams gaan inschrijven waarvan er twee als selectie zullen fungeren.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder