Oefenvoetbal: Ruime zege Scheveningen op Egalité Academy

||||||||||||||||||||||||||||||||

Op Sportpark Houtrust speelde Scheveningen een oefenduel tegen de Egalité Academy. De Academy is een groep van jonge, talentvolle en clubloze voetballers. De thuisploeg had duidelijk de overhand en won met 3-0.

Tekst: Roland van der Linden     |       Foto’s: Aad van der Knaap

Al vroeg in de wedstrijd kwam Scheveningen op voorsprong tegen de Eaglité Academy. Tim Peters speelde Georni Elvilia aan. Het eerste schot van Elvilia werd nog gekeerd door de doelman, maar in de rebound was de speler van Scheveningen alsnog trefzeker: 1-0. Met deze stand werd ook de rust bereikt. Een treffer van Donovan de Groot werd vlak voor rust nog afgekeurd vanwege buitenspel.

In de tweede helft viel na zeven minuten alsnog de 2-0. De opgekomen back Tyrone Owusu schoot de bal in de touwen op aangeven van Mo Ouarraki. In de slotfase trof Michael de Niet ook nog de roos via een strafschop: 3-0. Meteen daarna floot arbiter Spaans voor het einde van het duel.