Ook HVV denkt na over horizontale overstap naar zaterdagvoetbal

HVV houdt op vrijdag 27 augustus een informatieavond over het eventueel horizontaal overstappen met het eerste team van de zondag naar de zaterdag. In verband met de geldende coronaregels moeten leden die aanwezig willen zijn zich wel vooraf inschrijven.

De KNVB heeft besloten dat het met ingang van het seizoen 2022-2023 voor elftallen uitkomend in de eerste klasse of lager van het standaardvoetbal mogelijk is om horizontaal over te stappen van de zondag naar de zaterdag. Tot voor kort was het bij een wisseling van speeldag alleen mogelijk in te stromen op het laagste niveau (vierde klasse).

Gevolgen

Verenigingen kunnen tot 1 oktober 2021 een verzoek indienen bij de KNVB om in het seizoen 2022-2023 over te stappen naar dezelfde klasse op zaterdag. Dit heeft grote gevolgen voor de competitie op zondag in de klasse waarin ook HVV nu uitkomt.  Op dit moment zijn er 315 standaardelftallen actief in district West 2 (grofweg de provincie Zuid-Holland), waarvan er nu nog maar 43 uitsluitend uitkomen in de zondagcompetitie. Een groot aantal van deze clubs heeft inmiddels aangegeven van de overstapregeling gebruik te willen gaan maken, waardoor er een verdere uitholling van de competitie op zondag dreigt.

Serieus

Ook het bestuur van HVV denkt er daarom serieus over na om de overstap naar de zaterdag te maken. Natuurlijk doet het bestuur van de Koninklijke dat niet zonder de consequenties hiervan te bespreken met haar leden. Daarom die informatieavond over dit onderwerp op vrijdag 27 augustus, die om 18.00 uur aanvangt. Het bestuur van HVV zal dan een nadere toelichting geven en de leden krijgen de gelegenheid om vragen te stellen.

© Haaglanden Voetbal

 

Lees verder